Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer leder Andra chansen i Nyköping. Arkivbild.

Sarah Dawn Finer: "Andra chansen är ett monster"

Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor är redo för Andra chansen. Kollegorna Marika Carlsson och Eric Saade tar semester.

De jobbade ihop som programledare för Sveriges Radios Musikhjälpen 2013 och nu är det dags igen. Men Sarah Dawn Finers och Kodjo Akolors fokus ligger först och främst på att ta sig i genom en sändning där tittarna måste vara på tårna.

Det är enormt mycket information och vi har kanske fem gånger så mycket att säga som under ett vanligt program. Andra chansen är ett monster och samtidigt jättespännande. Jag har till och med varit med själv (med låten "Moving on" 2009, reds anm.) och det var riktigt tungt, säger Sarah Dawn Finer.

"Vi delar loge"

Marika Carlsson och Eric Saade tar semester den näst sista Melodifestivalsveckan och först nästa vecka är alla fyra programledare samlade igen.

Det känns såklart konstigt, Eric och jag brukar alltid dela loge. Jag var ju själv borta en vecka så det känns kul att få testa ett nytt koncept. Det kommer att bli mer än en överraskning, men mer än så får jag inte säga, säger Kodjo Akolor.

Sarah Dawn Finer fyller i:

Det blir ett otroligt bjussigt program, med överraskningar och att det är åtta artister i stället för sju. Förutom finalen är det här det absolut bjussigaste både underhållnings- och musikmässigt.

Inget green room

Förra veckan riktades kritik mot Marika Carlssons råa skämtande med Arvingarna. Denna gång blir det inget prat med artisterna i green room, enligt programledarna.

Vi gör inte sådant på Andra chansen eftersom det är tillräckligt jobbigt med duellerna. Det är inget roastingläge och är ärligt talat lite som att sparka på folk som ligger, tänkte jag säga. Men jag tycker inte att vi är elaka i år utan det finns olika sorts humor, säger Sarah Dawn Finer.

– Allt kan inte vara för alla. Det är lite det som är vitsen med att vi är fyra.

Kodjo Akolor skjuter in att han själv gärna kan tänka sig fortsätta med programmet även efter nästa veckas final.

Jag kan ärligt säga att jag har nog en tre veckor till i mig. Det kanske blir att vi inte har en solklar vinnare och då får vi köra ett varv till. Det kan jag ta på mig, jag kan vara talmannen i den här rundan, absolut.