Sara leder allsång för barn

ANNONS
|

Alcazar och Charlotte Perrelli är bara några av gästerna i SVT:s nya lördagssatsning - ett stjärnspäckat allsångsprogram för barn.

Programledare: Sara Edwardsson.

"Den flygande mattan" är namnet på programmet som ska sändas i tio halvtimmeslånga avsnitt i SVT:s Barnkanalen med start i januari. "Bolibompa"-profilen Sara Edwardsson beskriver det som "en familjefest utan dess like".

-Vi blandar de klassiska barnvisorna med stora hits som barnen kan. Vi har jättebra gästartister som handplockats inte för att köra sin senaste singel utan för sina gamla dängor. Själv ska jag vara allsångsledare, berättar hon.

Programmet har inget tävlingsmoment. Däremot kommer låttexterna att rulla i nederkant, som i "Allsång på Skansen", så att även vuxna med sviktande textminne ska kunna sjunga med.

Perrelli och af Ugglas
-Charlotte Perrelli sjunger "Hero", Caroline af Ugglas gör "Snälla snälla", Electric Banana Band gör sin "Min piraya Maja". Det blir minst två gäster per program, säger Sara Edwardsson.
-Meningen är att barnen och föräldrarna ska sjunga tillsammans i tv-soffan. Dessutom har vi trehundra barn i publiken som sjunger med och gör alla sångernas rörelser. Andra avdelningar i programmet går ut på att göra om välkända låtar på ett roligt sätt eller ha allsång med låtar som har svåra texter - tänk "The ketchup song" och "Numa numa hey".

Sara Edwardsson har själv kommit på programidén och säger att den är en vidareutveckling av hennes tidigare program "Världens största kör". Det finns inget tävlingsmoment utan allt går ut på att sjunga.

ANNONS
-Vi har lyxat på, det ska kännas stort och glammigt. Jag tror inte att tittarna kommer att kunna sitta stilla på lördagarna.

Några av artisterna som dyker upp i "Den flygande mattan": Timoteij, Alcazar, Amy Diamond, Nanne Grönvall, Christer Lindarw,

Pernilla Wahlgren, Benjamin Wahlgren, Caroline af Ugglas, Charlotte Perrelli, Anna Sahlin, Electric Banana Band

ANNONS