Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sanna Nielsen har uttryckt att programledarskapet för Allsång på Skansen är ett drömjobb. Annars kan hon tänka sig att vara Celine Dion för en dag. Eller kronprinsessan Victoria.

Sanna vill gå sin egen väg

TV: I dag börjar Allsång på Skansen och Sanna Nielsen blir den åttonde programledaren. GP passade på att ställa 16 frågor till henne som hon inte väntat sig. Under en pressdag inför Allsång på Skansen ger programledaren omkring en miljon intervjuer.

Sanna Nielsen skulle inte drömma om att klaga, men konstaterar när det blir GP:s tur att ställa frågor att det känns i fötterna att stå så länge i högklackat.


Jag tänkte köra ett gäng frågor som jag hoppas att du inte fått idag. Om du hör en fråga som du redan svarat på i dag, säg "gammal fråga" så hoppar vi över den, okej?
– Okej.
Då kör vi. När tjuvrökte du senast?
– Aldrig! Jag har aldrig testat, det närmaste jag har kommit var att hålla i en cigg åt en kompis, jag darrade för jag visste inte hur man håller i en.
Vad ger dig vardagskickar?
– När jag får prata med min lillebror, som jag träffar så sällan, i telefon. Då går vi igenom allt som händer och saker som är viktiga för oss, som hans barn.
Vilket skulle ditt namn vara om du var indian?
– Gud vilka svåra frågor! Sanna Nina Tree. Jag är lång som ett träd.
Den bästa hångellåten?
– Everything I do, I do it for you (sjunger), med Bryan Adams.
Vilken är den största missuppfattningen om dig?
– Eh, det skulle väl vara att jag är så himla försiktig med allt, att jag är präktig. Jag är det till en viss del, men jag tar inte saker så allvarligt som folk tror.
Kändaste kändis du har som kontakt i telefonen?
– Eh, Lill-Babs. Hon har varit med länge. Vi sms:ar varandra lite då och då.
Har du någon tatuering?
– Nej, jag har hål i öronen. Jag är faktiskt inte sugen på tatuering, men om jag skulle få barn någon gång så kanske jag skulle tatuera in deras namn, man ska aldrig säga aldrig.
Piercing, då?
– Nej, men hur skulle det bli när jag ska sjunga och prata? "Oäkåma ijj Angången", liksom, haha.
När bad du senast någon om förlåtelse?
– Förlåt?
Haha.
 – Det var inte meningen, jag hörde inte vad du sa. Gud jag säger förlåt hela tiden, nästan för ofta, det är så lätt hänt. 
När blev du opererad senast?
– När jag var liten flicka opererades jag under överläppen, där man har en liten sträng. De fick skära bort en bit av den, för den irriterade tänderna. Och så opererade jag mina tårkanaler som jätteliten också, de var lite trånga.
Ditt första jobb?
– Jag har aldrig haft något jobb. Jag har aldrig plockat jordgubbar eller suttit i kassan på Ica. Jag började ju sjunga när jag var sju, sen blev det skivor när jag var 11. Jag vet inget om ob-tillägg och karensdagar.
Vilka drag har du ärvt av din mamma och pappa?
– Personlighetsdrag? Jag är ganska uppblandad, men jag tror att osäkerheten har jag ärvt från min mamma, att vilja vara alla till lags, det är fin egenskap men kan bli lite jobbigt i längden. Från pappa har jag fått förmågan att slappna av och vandra iväg och bara släppa saker.
Hur många seriösa förhållanden har du haft?
– Eh, oj, inte många. Jag har haft pojkvänner, men bara två långa förhållanden i vuxen ålder, det andra har jag nu.
Vem skulle du helst vilja vara om du inte var du?
–Det skulle vara kul att testa att vara Celine Dion eller kanske kronprinsessan Victoria för en dag.
Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
– Jennifer Aniston.
Vilket är det bästa råd du fått från dina föräldrar?
Att gå min egen väg. När jag flyttade till Stockholm sa de: Gå inte där stigen redan är upptrampad. Hitta din egen stig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.