Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sanna Nielsen redo för något nytt

Sanna Nielsen svidar om för en ny karriär. En månad efter tredjeplaceringen i Eurovision Song Contest är förberedelserna för schlagerstjärnans musikaldebut i Malmö i full gång.

Det är inte långt från Köpenhamn, där Sanna Nielsen för bara en månad sedan tävlade med låten "Undo", till Malmö operas skrädderi.

Men karriärmässigt är avståndet längre.

Sanna Nielsen är på skrädderiet för att prova ut de kläder som sytts upp för hennes roll i Malmö operas uppsättning av musikalen "Doktor Zjivago" i höst.

Nio måttsydda kostymeringar märkta med schlagerstjärnans namn hänger på galgar tillsammans med kläder till resten av ensemblen. Totalt rör det sig om 600 olika utstyrslar som antingen sytts upp eller letats fram för att återkalla den epok i Rysslands historia som musikalen utspelar sig i.

-Jag måste ta en bild så jag kan skicka till min mamma, säger Sanna Nielsen när hon får på sig sin tredje kostymering, en pälsmössa och en stor kappa med pälskrage.

Ny på teaterscenen

Även om hon inte är ensam om att gå från schlagerscenen till musikalscenen är det för henne personligen okänd mark att skådespela på scen.

-Jag har aldrig spelat teater förut. Det känns osäkert, men det är ju inte premiär i morgon.

TT: Är det samma nerv som inför Eurovision?

-Det här är nog strået vassare. På Eurovision gör jag det jag kan, jag står och sjunger. Nu ska jag spela teater.

Sanna Nielsen ska spela den kvinnliga huvudrollen Lara, som förälskar sig i läkaren och poeten Jurij Zjivago, spelad av Christopher Wollter. Hon fick frågan om rollen i höstas, och har sedan februari - parallellt med arbetet kring Melodifestivalen och Eurovision - övat rollfigurens repliker och sångnummer.

-Jag har egentligen aldrig laddat om. Lara har varit med mig hela tiden. Och vi är inte helt olika som personer. Lite osäker i vissa situationer, men ändå rak, ärlig och saklig. Hon är en ganska ordentlig tjej, säger Sanna Nielsen.

Hon får på sig en brudklänning, testar några repliker, byter till en enklare, lantlig klänning med förkläde. Skräddarna Gisela Danielsson och Lotta Selander kontrollerar att detaljerna sitter där de ska, allt under överinseende av musikalens kostymdesigner Camilla Thulin, som också gjorde Sanna Nielsens klänning till Eurovision-finalen.

-Vi behöver en ny musikalstjärna i Sverige. När Ronny (Danielsson, regissören till "Doktor Zjivago") frågade vem jag tyckte skulle spela Lara, då sa jag ditt namn. Du glittrar, säger Camilla Thulin till Sanna Nielsen.

Fullspäckad sommar

För Sanna Nielsens del väntar nu en sommar med fortsatta repetitioner. Premiären är den 29 augusti, och därefter ska "Doktor Zjivago" ska spelas under ytterligare 44 kvällar.

Innan dess väntar också "Allsång på Skansen" och ett nytt album, som släpps den 1 juli.

Först i februari, efter julturnén, blir det en längre ledighet i form av en redan bokad Thailandsemester. Vad som händer sedan är bara på planeringsstadiet. Men någon Melodifestival blir det inte.

-Det känns som om det kapitlet är stängt. Jag är redo för en ny tid i mitt liv, säger Sanna Nielsen.