Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen byter schlager mot musikal

Charlotte Perrelli har gjort det, Nanne Grönvall likaså. Nu tar även Sanna Nielsen steget från schlager till musikal när hon i höst ställer sig på scen i "Doktor Zjivago" på Malmö opera.

Sanna Nielsen ska spela Lara, den kvinnliga huvudrollen i Lucy Simons musikal från 2011. För den 29-åriga schlagerstjärnan, som just nu förbereder sig för finalen i "Melodifestivalen" den 8 mars, är det inte bara hennes första musikalroll, utan också en dröm som går i uppfyllelse.

-Det har alltid varit mitt mål, säger Sanna Nielsen, och avslöjar att hon redan för nio år sedan sökte till Stockholmsuppsättningen av "Mamma mia!". -Det sket sig på dansen. Jag hade kommit ganska långt när de plötsligt bad oss improvisera dans. De andra som sökte kom från ställen som Balettakademien, men det enda jag kunde improvisera fram var indianhopp. Björn och Benny, koreografen och alla andra bara skrattade.

"Skräckblandad glädje"

För Sanna Nielsen väntar nu förberedelser i form av inläsning av manus och studier av sin rollkaraktär. Repetitionerna börjar i juni och den 29 augusti är det premiär. "Doktor Zjivago" är baserad på romanen med samma namn av Nobelpristagaren Boris Pasternak, och handlar om fyra ryska ungdomars uppväxt och liv, med den ryska revolutionen som fond.

Uppsättningen i Malmö regisseras av Ronny Danielsson. Han var den som först kontaktade Sanna Nielsen om rollen.

-Det var i början av september. Jag skulle precis åka till Grekland på semester, så jag sa att de fick vänta. Jag kände en skräckblandad glädje, och behövde få lite distans till det innan jag bestämde mig, säger hon.

Tips från Perrelli

Sanna Nielsen är inte ensam att gå från schlager till musikal. Charlotte Perrelli spelade 2012 Evita i Malmö, och just nu har Nanne Grönvall huvudrollen i Hitchcock-musikalen "Rebecca" på samma scen.

-Jag tror alla vi tre känner en vilja att agera. För mig är det en utmaning i mitt artisteri. Det är något som jag inte är van vid, men som samtidigt tilltalar mig musikaliskt, säger Sanna Nielsen, som hoppas kunna få tips av de båda schlagerkollegorna. -Jag har lite kontakt med Nanne, och tänkte se henne i "Rebecca". Och jag kommer definitivt be Perrelli om råd om jag träffar henne. Jag vill ha all hjälp jag kan få.

TT: Är det musikalkarriär som gäller för dig nu?

-Nu kommer jag att gå in i det här till 100 procent. Men jag kommer fortfarande att göra andra grejer. Efter Melodifestivalen släpper jag en ep, och till hösten kommer förmodligen ett album.