Sångaren i The 1975 åt rått kött på scen

Under bandets konsert i New York satte sig Matthew Healy ner på knä och åt flera tuggor av vad som ser ut som en rå köttbit. Därefter gjorde han flera armhävningar och kravlade sig in i en tv-apparat.

ANNONS
|

Det var när det brittiska popbandet The 1975 spelade på ikoniska Madison Square Garden på Manhattan som den märkliga händelsen ägde rum. Under ett mellanspel satte sig sångaren Matthew Healy ner i en soffa samtidigt som han tog sig själv mellan benen. Healy föll därefter ner på knä och tog flera tuggor av vad som ser ut som ett stycke rått kött. Sedan började han göra armhävningar, för att slutligen krypa in genom dekoren bestående av tv-apparater.

Det märkliga tilltaget, som även Gaffa rapporterat om, har förvirrat många av bandets fans. På Twitter spekulerar man i om det hela är något slags socialt experiment alternativt performance-konst kring maskulinitet.

ANNONS

”Jag är ledsen om du kom hit med din pappa”

Enligt NME:s recensent Erica Campbell, som var på plats under konserten, ska Matthew Healy även skrattat ur sig en ursäkt efter halva showen.

– Jag är ledsen om du kom hit med din pappa och jag tog på min penis. Det är ditt fel att du tog med din pappa.

”Är det en metafor för farorna i konsumism? En gräns-tänjande sammanfogning av live-konst och musik?” frågar sig recensenten, som ger konserten fem av fem i betyg.

LÄS MER:Nick Carter i tårar på scen efter brodern Aarons död

LÄS MER:Paris Hilton talar ut om sexuella övergrepp på internatskola

LÄS MER:Bianca Ingrosso: ”Hade aldrig kunnat bli artist”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS