Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Samir och Viktor satte eld på ett stelfruset Liseberg

Det blev en kall och blåsig afton på Liseberg när Lotta Engberg och hennes gäster brast ut i allsång på måndagskvällen. Till och med kompbandet såg ut att frysa en aning i den somriga klädseln. Men vad gör man inte för tv?

Men söndagens regnoväder höll sig åtminstone borta när kvällen inleddes med den gamla GES-dängan Jag är en jävel på kärlek.

Siw Carlsson lockade snabbt fram skratten hos publiken innan Samir och Viktor gick hårt ut med ett riktigt hitnummer. Och det verkade i alla fall få de flesta besökarna att glömma bort kylan. Den som inte uppvärmd vid det laget fick sjunga sig varm till Lasse Dahlqvists Oboy.

LÄS MER: Sommaren kom med Allsången

När Siw Carlsson tog föreställningen genom och att jucka och stappla sig fram i ett komiskt rocknummer så höjdes stämning märkbart i publiken. Men var, förutom på Vallarna, passar buskishumor bättre än på Liseberg?

Kvällens starkaste allsång var nog trots allt Jonas Gardells gamla filmhit Aldrig ska jag sluta älska dig.

Samir och Viktor gjorde ingen besviken

Inte ens veterangänget Arvingarna lyckades få med sig publiken lika väl på sång. Desto större drag var det på dansfötterna i mittgångarna när Casper Jarnebrink och hans vapendragare harvade på i den nya dansbandshiten Johanna.

Den som saknade Samir och Viktors schlagerplåga Bada naken behövde inte vänta länge. Om man var på plats, vill säga. Det var nämligen under reklampausen som de brände av monsterhiten, allt till idel jubel.

Men om något av kvällens nummer kändes fräschare än de andra så var det utan tvekan Rhys. Nackdelen var tyvärr att knappt någon i publiken verkade ha hört r'n'b-hiten Last dance. 

Så var det dags för den 90-talsnostalgi som alla hade väntat på. Arvingarnas Eloise väckte alla som slumrat till i blåsten. Dansbandsherrarna från Partille visade att gammal är äldst. Den som hade förmånen att befinna sig på Liseberg denna måndagskväll bjöds dessutom på ett extranummer under reklampausen. Och det var faktiskt ett riktigt mysigt måndagsnöje att lyssna på den tajta stämsängen i Jag tror på oss.

Sammanfattningsvis: en stabil spelning

Kvällen fortsatte med ett feministiskt sångnummer från Hanna Hedlund och de andra i Spanska flugan-gänget. Och visste svängde det på scenen även om de inte fick samma publikstöd som Samir och Viktor.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en stabil allsångskväll. Att det kanske inte nådde samma euforiska höjder som många tidigare program berodde troligen mycket på kylan. Och kanske hade det stora intresset för Coldplays Ullevispelning alldeles runt hörnet ett finger med i spelet.