Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Samir och Viktor tog sig till final i årets Melodifestival, men där slutade de på sista plats. Får Samir Badran välja så kan de komma att dyka upp i en mellanakt nästa år. Arkivbild.

Samir och Viktor har fått feeling

De kom på sista plats i Melodifestivalen men känner sig inte i behov av en revansch. Däremot är de sugna på att fortsätta sin musikaliska resa. Nu är Samir och Viktor tillbaka med en låt som de tror kan bli årets stora sommarhit.

På onsdagen släpptes Fick feeling, en låt som initialt skulle bli Samir Badran och Viktor Frisks bidrag i årets Melodifestival.

– Men sedan kände vi att den här passar bättre nu i sommar än för Melodifestivalen, säger Samir Badran till TT.

De beskriver låten som "glad, somrig och full av fest" och nu hoppas de att den ska bli ett av sommarens stora soundtrack.

– Det många oftast vill höra i en låt och där de får feeling är i droppet. Det är det vi har jobbat väldigt hårt med att få till: att veta vad partysvensken och -europén lyssnar på, säger Viktor Frisk.

Arbetet med Fick feeling tog längre tid jämfört med deras tidigare låtar. Förutom själva låtskrivandet och produktionen har en fråga fått arbetet att dra ut på tiden: vad innebär det egentligen att få feeling?

– Det handlar om att man inte ska bry sig om någon annan, man ska bara ha kul. Det man känner för och älskar, det ska man göra, säger Samir Badran.

De jobbar själva efter just den filosofin.

– Vi skiter egentligen i vad folk tycker. Vi har inte kommit så här långt genom att bry oss om vad andra tycker om oss. Vi har gått vår egen väg och visat andra att det har varit rätt väg, säger Frisk.

Just nu är duon ute på en sommarturné med nästan 70 spelningar på två månader.

– Vi spelar typ tretton dagar i rad och sju spelningar på tre dagar, det är brutalt alltså, säger Samir Badran.

Men trots det hektiska schemat ser de fram emot att uppträda och att få träffa sina fans.

Senare i sommar släpper de ytterligare två låtar som enligt dem är minst lika starka.

– Fick feeling är en riktig sommarlåt, men de andra två låtarna är med uthålliga. De kommer att hålla längre, i alla fall 7–8 månader, säger Frisk.