Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ola Salo, Jenna Lee-James och Peter Johansson står på scen tillsammans med ett stort band under höstens turné med "Champions of rock".

Salo gästar "Champions of rock"

I höst ställer sig Peter Johansson återigen på scen med "Champions of rock". Showen hyllar Queens musik, och i år finns en speciell gäst på scen – Ola Salo.

Det är första gången Ola Salo är med på turnén, och han ser fram emot att framföra Queens låtar, ett band som påverkat hans egen karriär.

- Egentligen tror jag att Queen mer inspirerat min attityd än min musik. De sket liksom i vad samtiden tyckte, och körde på vad de själva tyckte var kul och spännande istället. Det fick mig att vilja göra något lika lekfullt, anspråksfullt och galet, säger han.

- De hade en väldigt orädd attityd, till allt, säger Peter Johansson instämmande.

"Vässat till det"

Turnén har genomförts fyra gånger, och fortsätter att dra publik.

- Vi har vässat till det lite till i år, säger Peter Johansson.

I år besöker "Champions of rock" tolv städer runt om i landet. På scen kommer låtar som "Don't stop me now", "Bohemian rhapsody" och "I want to break free" att spelas. En speciell favorit för Peter Johansson är "Too much love can kill you".

Sin egen stil

Förutom Ola Salo har Peter Johansson också sällskap av Jenna Lee-James på scenen. Hon var med på den förra turnén och ser fram emot att ännu en gång framträda med Queens låtar.

- De gjorde musik på sitt eget sätt, satte sin egen stil, säger hon.

Att låtarna lever kvar och berör, även nu, 40 år efter att de släpptes, tycker hon är beundransvärt.

Låtar från 70-talet

Ola Salo är särskilt förtjust i Queens musik från 70-talet. En av låtarna som han ser fram emot att framföra är "Good old fashioned loverboy".

- Den brukade jag alltid spela på efterfester, för att starta festen, eftersom de sjunger "oola" i den, säger han och sjunger den sista biten.