Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverker Olofsson.

Saknade tv-kändisen gör comeback i rutan

Sverker Olofsson är tillbaka! Men det är inte i SVT1 man kommer kunna se honom, utan i den mer blygsamma Kunskapskanalen. Där leder han i vår konsumentprogrammet Studio plus.

– Det är inte så jädra dumt, det är faktiskt ett ganska bra program. Jag kommer att sitta i en studio med tre väldigt duktiga experter och svara på frågor som tittarna skickat in, säger Sverker Olofsson.

– Man kommer att kunna fråga om precis vad som helst som rör konsumentfrågor. Hur gör jag för att mina föräldrar inte ska bli blåsta på nätet? Vad innebär bostadsbubblan för mig? Allt sådant kommer vi att svara på.

Men vad var det som hände, skulle inte du sluta som programledare?

– Jo jag har ju slutat, jag är ju för sjutton gammal! Men det här var en krislösning. Karin Adelsköld som tidigare ledde programmet försvann ur produktionen väldigt sent och det blev lite av ett krisläge i Umeå. Då fick jag frågan och eftersom jag gillar Plus och gillar jobbet så kunde jag inte tacka nej. Men det var inget planerat och nu får vi se hur länge jag fortsätter.

Samtidigt får Plus i SVT1 en ny programledare, Sanne Olsson, kommer ni att arbeta tillsammans?

– Ja det här programmet är ett komplement till Plus, ett fördjupningsprogram och det är väldigt typiskt för Kunskapskanalen. Sedan når vi ju inte alls samma miljonpublik som Plus når, det här är på en mycket mindre skala.

Hur känns det att vara tillbaka i tv-rutan?

– Det känns jädrigt roligt att få gå in i en studio igen och träffa alla mina polare på redaktionen. Men det här var som sagt en nödlösning så än så länge är allt oskrivet och vi får se hur det går.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.