Sahara Hotnights-trummisen om att Gyllene tider alltid återförenas

Gyllene tider är kända för att lägga ner och återuppstå. Inför deras senaste återtåg som nu anländer till Ullevi släpper GP en poddokumentär om just återföreningar med Josephine Forsman från Sahara Hotnights.

ANNONS

Gyllene tider har återförenats, igen. När hallänningarnas sommarturné Hux flux nu kommer till Ullevi är det femte gången som bandet återuppstår. I ryggen har de just albumet ”Hux flux” som de släppte tidigare i år och som GP:s musikredaktör Johan Lindqvist kallar för den bästa sedan Gyllene tider fanns ”på riktigt”.

Prenumerera på podden

Du kan lyssna på alla avsnitt av GP Dokumentär i din poddspelare.

Prenumerera på podden i Spotify

Prenumerera på podden i Apple Podcaster

Prenumerera på podden i Google Podcasts

Johan Lindqvist har tillsammans med Nyhetsshowens Fanny Wijk och Isabella Persson gjort minidokumentärer för akterna som spelar på Ullevi i sommar. Tidigare har vi kunnat höra avsnitt om Metallica, Bruce Springsteen och Coldplay. Nu är det dags för Gyllene tider.

I avsnittet har gänget bjudit in Josephine Forsman som spelar trummor i Sahara Hotnights för att tala om återföreningar. Rockgruppen Sahara Hotnights lade själva ned 2011 men kom tillbaka och släppte ny musik tio år senare.

ANNONS

– Vi har hållit ihop sen vi var tio, så det är ganska naturligt att man vill testa andra saker. Sen tror jag att det generellt gäller för band att när man har gjort någonting, nått en viss framgång, så tror man att det ska gå att göra igen med andra. Då vill man testa det. Sen märker man att det här man har; erfarenheten, tiden ihop med ett band, den är rätt så värdefull, säger Forsman i podden.

Både Sahara Hotnights och Gyllene tider har kommit igen med ny musik och det menar Josephine Forsman är något att ta fasta på. Hon säger att hon själv alltid varit skeptisk till avskedskonserter och turnéer eftersom de säger väldigt lite om huruvida ett band faktiskt slutar eller inte.

– Det som säger något om ett avslut är egentligen en återförening med gamla låtar med enbart nostalgi. Det tycker jag är en avslutning för ett band. För vart går man därifrån?

Mycket kretsar kring Per Gessle

För Sahara Hotnights krävde återföreningen att Josephine Forsman och sångaren Maria Andersson fick sätta sig i bergen i USA och prata igenom mycket av det som varit. När det gäller Gyllene tider tror både Forsman och Johan Lindqvist att mycket handlar om Per Gessle.

ANNONS

– De har helt enkelt insett att de har roligt ihop. Sen är det Per Gessle som styr litegrann för att han har så mycket andra musikaliska projekt. Han fortsätter trots allt med en Roxettevariant och släpper soloskivor. Det är väl hans cykler som styr, säger Johan Lindqvist.

– Jag tror att de gör det hundra procent för sin egen skull. Att Gessle är en musikälskare som vill skapa nytt och visa att han är relevant, säger Josephine Forsman.

Dokumentären om Gyllene tider och återföreningarna finns att lyssna på nu där poddar finns. På lördag kommer Gyllene tider till Ullevi. På frågan om Forsman tror att det är sista gången bandet spelar där svarar hon säkert.

– Nej, nej, nej, nej, nej.

LÄS MER:Coldplays klimatarbete inför Ullevi hyllas av miljöprofessor

LÄS MER:Eddie från Göteborg ser Bruce för hundrade gången

LÄS MER:Metallicas basist Cliff Burton dog i bussolycka i Småland

LÄS MER:GP släpper unika poddar inför varje konsert på Ullevi 2023

Till konsertsommaren

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS