Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sacha Baron Cohen lurar amerikanska politiker. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sacha Baron Cohen i ordkrig med Sarah Palin

Den amerikanska republikanska profilen Sarah Palin rasade mot Sacha Baron Cohen för att ha lurat henne i sin nya satirserie "Who is America". Nu får hon svar från den brittiske komikern, som skyller på hälsporre i testiklarna.

Enligt ett Facebook-inlägg från Palin hade Baron Cohen genomfört en intervju med henne till ett kommande avsnitt utklädd till rullstolsburen krigsveteran, vilket närmast är en hädelse i många amerikanska kretsar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men enligt Showtime, som sänder serien i USA, utgav sig Baron Cohen aldrig för att vara veteran och han bar ingen uniform. Enligt tv-bolaget genomförde han heller inte intervjun i rullstol, skriver Variety.

Sacha Baron Cohen, som tidigare lurat sin omgivning som Ali G, Borat och Brüno, gjorde intervjun i rollen som ett av sina nya alter egon, den konservative medborgarjournalisten Billy Wayne Ruddick Jr.

Denne svarar nu Palin på sitt eget Twitter-konto i ett öppet brev, där han bland annat förklarar att han aldrig varit en del av USA:s väpnade styrkor.

"Precis som vår store president förhindrades jag ledsamt nog att ta värvning i den reguljära armén, efter att man hittat hälsporre i mina testiklar", skriver han bland annat.

I en annan intervju med den tidigare demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders sitter "Ruddick" i en permobil, men förklarar att han gör det för att spara på sin "kropps begränsade energi".

I Sverige visas "Who is America" av HBO Nordic.