Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Sabina Ddumba tolkade Saade bäst

Eric Sades dag i Så mycket bättre bjöd på både stora och små hittar. Bäst var Sabina Ddumba och Tomas Andersson Wij, enligt Jan Andersson som sätter betyg på tolkningarna.

Uno Svenningsson: Slå (Sting)

Betyg: En fyr

Uno gör såklart en svensk tolkning och har valt Saades "Melodifestivalflopp" Sting. Texten om mobbning är författad av Staffan Hellstrand och det är inget större fel på den. "Jag hör era hån och skratt för ni hade makt över ett ensamt barn" sjunger Uno och det råder ingen tvekan om sångens budskap. Tyvärr är låten fullständigt färglös för att inte säga helt genomskinlig.

 

Kikki Danielsson: Darkest hour

Betyg: Två fyrar

Lika självklart som att Uno sjunger på svenska gör Kikki Danielsson en countryfärgad version av Saades ballad som i original är rätt avskalad och nedtonad. Detta är istället som en dramatisk avslutning i bygdegården, lite för snabb för en sista dansen-tryckare och på tok för svartsynt för en händerna i luften-dans.

 

Icona Pop: Hearts in the air

Betyg: Tre fyrar

Det är såklart inte lätt att lyfta en medioker och anemisk skruttlåt som Hearts in the air, men Icona Pop gör sin kanske bästa tolkning hittills. Versen påminner en del om Saades version men det skruvade, skeva och överraskade breaket i refrängen kommer explodera på efterfester över hela landet.  En given hit!

 

Sabina Ddumba: Manboy

Betyg:  Fyra fyrar

Sabina Ddumba kastar upp Manboy i luften och förvandlar den till något helt annat på vägen ner. Oigenkännlig är ett starkt ord men i sammanhanget det som bäst beskriver den här extrema makeovern. Istället för en ansträngande och flåsig Mellohit får vi en snygg, stilsäker och soulig ballad av kvinnan med det här programmets bästa röst. Tack för det, Sabina! 

 

Tomas Andersson Wij: Den dag jag vinner allt (Popular)

Betyg: Fyra fyrar

Tomas Andersson Wij kör Saades Mellosegrare Popular genom samma filter som när han tolkade Carolas Evighet. Det vill säga en låt betydligt långsammare, nervigare, vackrare och betydligt mer avskalad än originalet. Tillsammans med Andersson Wijs personliga röst blir det riktigt, riktigt starkt.  Hans bästa tolkning hittills.

 

Anders Wendin: Wide awake

Betyg: Tre fyrar

En låt som Eric Saade gjorde ihop med Gustaf Norén borde såklart vara oemotståndlig för en dalmas som Anders Wendin. Och visst mår låten gott av att kläs upp i Moneybrothers allra mest gubbrockiga kostym och att pyntas med Waterboys fiol och desperat skrålsång.