Saade vill komma nära sin publik

ANNONS
|

Han är lite trött, Eric Saade, när han ringer upp från Umeå. Först ska han göra en show där, sedan sova på bussen ner till Göteborg och göra nästa spelning här. Efter det blir det Kalmar, Norrköping, Linköping och så vidare till september.

- Ja det är ju ganska hårt, men jag vill ju åka runt och spela. Konserterna är själva toppen av det jag gör. Reser man runt så här mycket blir man ofta ganska sliten så jag försöker bara ta det lugnt och sjunga upp ordentligt, säger han.

Snart släpper 22-årige Saade sitt fjärde soloalbum, och till konserten på Kajskjul 8 utlovar han både gamla låtar och några nya. Han säger också att det kommer bli en lite mer intim konsert där han kommer närmare publiken än han gjort tidigare. Samma dag som han kommer till Göteborg spelar som bekant även delar av världens artistelit till Slottsskogen, men det påverkar inte Saade nämnvärt.

ANNONS

- Börjar Way out West då? Haha, det hade jag ingen koll på alls. Men jag tror att de som vill kolla på mig kommer nog och kollar ändå. Den enda skillnaden är väl bara att det kommer vara en massa folk i stan.

Härom dagen blev det klar att Eric Saade är nominerad till det nya anti-priset Skämskudden för när han kallade Petra Mede för MILF när han hoppade in som programledare på Eurovision.

- Det där kan jag ta. Jag är inte någon programledare, utan gjorde bara det som stod i mitt manus. Jag tar det inte så hårt.

ANNONS