Så hyllades Tim "Avicii" Bergling på P3 Guldgalan

Det var galans mest känslosamma ögonblick. Den svenska artisteliten och publiken på plats i Partille arena förenades i sin kärlek till Avicii.

ANNONS
|

Det var den 20 april 2018 som den svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling hittades död på sitt hotellrum i Muskat i Oman. Världen chockades av nyheten och hyllningarna strömmade in från alla håll.

När Sveriges Radio hyllar den svenska musiken med P3 Guldgalan i Partille arena var det förstås väntat att man skulle uppmärksamma Tim "Avicii" Bergling. Och som man gjorde det.

Efter en knapp timme klev Ionnalee och Sara Menke in på scen och drog tillsammans med Rytmus Youth Choir igång en både känslosam och svängig tribut till Avicii med ett par av stjärnans största låtar i lätt omarbetade versioner. Vi fick se konsertklipp och lyssna på flera olika röster om Avicii på storbildsskärmen, dessutom bjöd hans producentkollega Carl Falk på ett fint hyllningstal till sin avlidne vän som "aldrig valde den enkla vägen".

ANNONS

– Om jag skulle beskriva Tim med ett ord så är det "unik". Jag vet att hans musik för alltid kommer leva kvar, underströk Carl Falk.

Tim "Avicii" Bergling blev 28 år gammal. Han ligger begravd på Skogskyrkogården i Gamla Enskede, Stockholm.

LÄS MER:Avicii gjorde musik för fest och eufori. Nu är allt bara mörker

LÄS MER:Tim "Avicii" Bergling tog sitt eget liv

ANNONS