Sångaren George Michael död

ANNONS
|

"Det är med stor sorg vi kan bekräfta att vår älskade son, bror och vän George avled fridfullt i sitt hem under julen", skriver Michaels talesperson i ett uttalande, rapporterar BBC.

LÄS OCKSÅ: Elton John i chock

"Familjen ber om att få bli lämnad ifred i denna svåra och känslomässiga tid. Det blir ingen ytterligare kommentar i det här skedet".

LÄS OCKSÅ:Kända personer som dött 2016

Dödsorsaken var hjärtfel, enligt sångarens manager Michael Lippman, rapporterar flera medier.

Duo och solo

Med brittisk mor och grek-cypriotisk far föddes George Michael som Georgios Kyriacos Panayiotou i norra London den 25 juni 1963. Han sålde mer än 100 miljoner album under sin karriär, som varade i över 30 år.

ANNONS

Han blev känd genom popgruppen Wham, som han och hans kompis från skolan, Andrew Ridgeley, startade på 1980-talet. Gruppens hit "Last christmas" är en av världens mest populära julpopsånger. Andra hits är bland annat "Wake me up before you go-go och "Careless whisper".

Michael släppte sedan sitt första soloalbum "Faith" 1987, som såldes i flera miljoner exemplar.

Comeback-planer

En dokumentärfilm med titeln "Freedom" planeras att släppas i mars 2017, enligt ett inlägg på Michaels Facebook-sida.

Tidigare i december meddelades att sångaren även planerade ett comeback-album i samarbete med producenten och låtskrivaren Naughty Boy. Det skulle enligt planerna ha släppts under 2017.

Greps 1998

Tidigt i karriären spekulerades det kring George Michaels sexuella läggning. Efter att ha blivit gripen av polis på en offentlig herrtoalett 1998 berättade han, som 34-åring, för första gången öppet om sin homosexualitet.

- Jag känner mig dum, hänsynslös och svag när jag tvingas avslöja min sexualitet på det här sättet. Men jag skäms inte för min sexualitet, det ska jag heller inte behöva göra, sade han då till CNN, enligt MTV.

I en intervju med The Independent 2007 sade Michael att det hade känts som bedrägeri att dölja sin sexualitet och att gripandet var avsiktligt på ett undermedvetet sätt.

ANNONS

Enligt polisen i Thames Valley finns inga misstankar om brott i samband med dödsfallet på juldagen. En ambulans skickades ut till ett hem i Goring i Oxfordshire i söndags klockan 13.42 lokal tid.

Michael var nära att avlida i lunginflammation 2011 under en turné i Wien. Han fördes till sjukhus och uppgav senare att han varit nära döden.

ANNONS