Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Så visar artisterna sitt stöd för Anna Book

Robin Bengtsson blev ledsen över beskedet om Anna Books diskvalificering och twitter svämmar över av artisternas tårar. - Vi ska fortsätta repa i morgon, om Anna inte kommer vara med känns det bara sorgligt, säger Robin Bengtsson.

Vänner och kollegor känner med Anna Book på twitter:

Oscar Zia: "Jag tycker så synd om Anna Book just nu. Kan inte ens föreställa mig känslan. Laddat i 4 månader, sen får hon inte ens tävla. Fyfan"

Anders Pihlblad- "Lider med fina Anna Book. Klart hon skall vara med 2017."

Nanne Grönvall: "Åh vad jag tycker synd om otroligt synd om både Anna Book och Camilla Läckberg. De har ju båda längtat..."

Rickard Söderberg: "Jag vet vad årets #melfest betyder för Anna Book, så det skär i hjärtat när jag hör att hennes låt är diskad…"

Efter Aftonbladets avslöjande att Anna Books bidrag "Himmel för två" redan publicerats i Moldaviens uttagning till Eurovision song contest 2014 tog tävlingsledningen beslutet att diskvalificera den.

- Den visade sig vara identiskt med det bidrag som är inskickat till oss, sa en förkrossad Christer Björkman inför ett stort pressuppbåd under torsdagen.

"Offentlighetsprincipen" är den mest grundläggande, menar Björkman och ledningen är hårda på den punkten – bidraget diskvalificeras.

Robin Bengtsson, som tävlar med sitt bidrag Constellation prize, ska uppträda samma dag som Anna Book. Nu vet han inte hur det blir.

- Om samma sak hade hänt mig själv, med alla förberedelse och förhoppningarna, det hade känts superhemskt, säger han till GP, strax efter att han följt SVT:s presskonferens på hotellrummet.

- Jag kan tänka mig att hon är jätteledsen nu. Jag tycker jättesynd om Anna.

Anna Book har erbjudits att ställa upp som gästartist men har ännu inte tackat ja. Robin Bengtsson hoppas hon kommer ställa upp.

- Jag hoppas hon ställer upp ändå.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.