Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/25

Så var årets Summerburst

2016 års Summerburst är över för den här gången. Under fredagen och lördagen har tusentals musikälskare samlats och festat på Ullevi. GP har varit på plats och bevakat hela helgen.

Artister som Icona Pop, Juicy M, Kygo, Alesso och Axwell & Ingrosso har fått besökare att dansa loss på Ullevi i helgen. GP har haft omröstningar om vilken akt besökarna inte får missa under både fredagen och lördagen. På fredagen vann Axwell & Ingrosso med 66 procent av rösterna och på lördagen vann Armin van Buuren med 32 procent av rösterna.

GP har också recenserat flera av konserterna. Om Alesso skriver Johan Lindqvist exempelvis att: "Det handlade om att ta årets Summerburst i mål med en rejäl ljudbang. Och som det smällde." Och om Icona pop skriver han "Några hits till och då blåser alla Summerburst-snubbar av banan för gott." 

Festivalgeneral Amanda Hansen och Live Nation har varit extremt förtegna om besökarantalet. Men de har berättat att det är slutsålt och förra året, då det också var slutsålt, kom 30 000 besökare. I år är första gången som Summerburst arrangeras på fyra ställen: Stockholm, Göteborg, Vilnius och Helsingfors, vilket GP tidigare har skrivit i helgens liverapportering

Omkring 20 personer har varje kväll blivit omhändertagna av polisen för att de varit för fulla, men inga grova brott har anmälts från området. Däremot kunde GP i går berätta att flera besökare uttryckte att upplevelsen var kaosartad, framförallt på grund av trängsel.