Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/12

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Så sörjer världen Michael Nyqvist

Michael Nyqvist var en uppskattad skådespelare runt om i världen. Efter att ha fått sitt internationella genombrott efter filmatiseringen av Stieg Larssons "Millennium"-trilogi medverkade Nyqvist i flera Hollywoodproduktioner. Efter dödsbeskedet under tisdagskvällen har flera utländska medier rapporterat om att skådespelaren avlidit. - Han hade en passion för det konstnärliga, skriver The New York Times.

Internationella medier rapporterar om att den svenska stjärnskådespelarens Michael Nyqvists avlidit. I slutet av karriären spelade Nyqvist i flertalet utländska produktioner och gjorde sig ett namn runt om i världen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS OCKSÅ: Skådespelaren Michael Nyqvist är död

Hyllas för "Millennium"-triologin

Den amerikanska nöjestidningen The Hollywood Reporter uppmärksammar främst hans insatser i filmatiseringen av "Millennium"-trilogin och hans medverkan i blockbustern "Mission: Impossible - Ghost Protocol".

En annan amerikansk nöjestidning, Variety, uppmärksammar även de att Nyqvists insats i filmatiseringen av "Millennium"-trilogin banade vägen för skådespelarens internationella karriär. De skriver även om hans svenska roller i filmer, som Så som i Himmelen. Variety har även tagit del av ett pressmeddelande som säger att Nyqvist avled i sviterna av lungcancer.

LÄS OCKSÅ: "Han rörde sig ovanligt fritt mellan teater och film"

Fann teatern i Nebraska

New York Times skriver en lite längre artikel om Nyqvist och berättar bland annat om att han fann sitt teater-intresse efter ett utbytesår på en skola i Omaha, Nebraska. -Han hade en passion för det konstnärliga, står det i artikeln.

Andra internationella medier som uppmärksammat Nyqvists livsverk i samband med hans död är tidningarna The Independent, The Guardian och Corriere della Sera

Hyllas av kändisar världen över

På sociala medier har stora namn skickat sina hälsningar och hyllningar till Michael Nyqvist. Gerard Butler skriver bland annat att "hans hjärta krossats" i samband med en video:

Dominic Monaghan beskriver Nyqvist som en "fantastisk pappa" och en man med ett smittsamt leende: