Så reagerar stjärnorna på Bill Cosbys ogiltigförklarade rättegång

Rättegången mot komikern Bill Cosby ogiltigförklaras eftersom juryn inte kunnat enas i skuldfrågan. I sociala medier reagerar många stjärnor: "Det är okej att strunta i nyheter och hedra er själva idag. Gör vad ni vill för att känna er hela", skriver skådespelaren Lena Dunham på Twitter.

ANNONS
|

Nu har åklagarna fyra månader på sig att väcka ett nytt åtal. Flera Hollywoodstjärnor har under dagen skrivit om sitt missnöje öppet i sociala medier. Bland annat skådespelaren Lena Dunham:

"Bill Cosbys rättegång handlar om så mycket mer än Bill Cosby. När kvinnor ser att rättvisa skipas lättar deras egna rädsla. När det inte händer, måste sexbrottsöverlevare varje dag se ett rättssystem som kallar dem lögnare och som förnekar sanningen", skriver hon bland annat på Twitter och fortsätter;

"Det är okej att strunta i nyheter och hedra er själva idag. Gör vad ni vill för att känna er hela."

Även Girls-regissören Richard Shepardskrev ett inlägg på Twitter där han publicerade ett foto från The New York magazine mer flera av de kvinnor som anklagat Bill Cosby för sexövergrepp.

ANNONS

En annan som reagerat är skådespelarenKumail Nanjiani:

Bakgrund: Cosby-rättegången

Bill Cosby anklagas för att ha drogat och ofredat Andrea Constand i komikerns hem i Montgomery county, Pennsylvania, 2004.

Constand och Cosby har tidigare förlikats i ett civilrättsligt mål 2006, men 2015 togs fallet upp igen när nya bevis hade framkommit.

Ett 60-tal kvinnor har anklagat den i dag 79-årige Cosby för såväl våldtäkt som sexuella övergrepp. Nästan alla uppger att de blivit drogade. Tidsperioden för de påstådda händelserna sträcker sig från 1965 till 2008.

Åklagarna valde ut 13 kvinnor och bad domaren att ta med deras vittnesmål som del av bevisföringen, detta för att kunna styrka att Cosbys beteende är ett mönster.

Men bara en, vars namn inte är offentliggjort, godkändes. Hennes vittnesmål har tagits upp i rättegången då domaren Steven O'Neill fattade beslutet baserat på "noggrant övervägande av bevisvärdet."

Förhandlingarna har varit långa och snåriga. Cosbys advokater har bland annat hävdat att komikern är i det närmaste blind och därför inte kan åtalas.

Juryn består av tolv personer, sju män och fem kvinnor. Cosby har hela tiden nekat till anklagelserna.

TT.

ANNONS