Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Herrn i fråga förra - och första - gången han fyllde Ullevi 2014.

Så luras Håkan Hellström-fansen

Redan nu säljs biljetter till Håkan Hellström på Ullevi. Men arrangören varnar för oseriösa aktörer som kan blåsa fansen.

Lördag klockan 12.00 släpps biljetterna till Håkan Hellströms konsert på Ullevi den 4 juni nästa år. Redan nu erbjuder dock ett antal sajter biljetter till försäljning. Affärsidén är att kunderna erbjuds boka biljetter i förväg, till ett avsevärt högre pris, biljetter som sedan folket bakom sajten säger sig kunna skaka fram.

Läs också: Just nu: 95 000 i kö för Håkan-biljett

Arrangören Live Nation vill dock varna för att de som bokar biljetter på sajterna inte bara betalar ett högt pris utan också riskerar att bli utan biljett.

– Väldigt många sajter vill tjäna pengar på fansens bekostnad och det är ett stort problem. Vi avråder därför alla från att köpa biljetter som inte säljs från Ticnet eller Got Event, säger Kristofer Åkesson på Live Nation till Nyheter 24 och fortsätter:

– I exempelvis Norge och Danmark är det olagligt att driva den typen av andra hands försäljning. Men det är fortfarande lagligt i Sverige. Där behöver det ske en förändring.

Givetvis kommer det att bli ett högt tryck när biljetter släpps på lördagen. Här är en guide i åtta steg hur du ordnar dina biljetter till nästa sommars största konsert.

1. Skaffa inloggning på ticnet.se i god tid. Om du går in via www.livenation.se kommer du att omdirigeras till ticnet.se.

2. Logga in. Du kan logga in i förväg, det spelar dock ingen roll för din köplats, den får du klockan 12.00. Håll koll genom att uppdatera sidan, vid stort tryck brukar Ticnet ”nollställa” systemet strax före släppet. Då åker du ut och får logga in igen.

3. Det råder delade meningar om det är bra att logga in på Ticnet från flera fönster eller flikar samtidigt. Ticnet gillar inte detta och hotar med att du riskerar att loggas ut och att du får köplats utifrån den inloggning du gjorde senast. Vår erfarenhet är dock att du inte blir utloggad och att det kan vara fördelaktigt att försöka med flera olika fönster.

4. När försäljningen kommer igång händer det att sajten knäar och du blir utkastad. Bara att ge sig in och försöka igen.

5. Hurra, du har fått en köplats! Uppdatera INTE sidan, då förlorar du din plats.

6. Samordna köpet med kompisar – den som kommer fram först får köpa åt alla. Ställ gärna någon i den fysiska kön vid Scandinaviums biljettkassa om ni har möjlighet. Håll kontakten och gå inte ur någon kö förrän ni har fått bekräftelse på köpet.

7. Förboka INTE biljetter på andrahandssajter. Det finns många oseriösa aktörer i branschen och risken är stor att det blir orimligt dyrt.

8. Om du ändå misslyckas – misströsta inte. Det kommer garanterat fler biljettsläpp inför konserten.

Det här gäller

Biljettsläpp: Lördag 17 oktober 12.00.

Pris: 400-625 kronor plus serviceavgift.

Sajter: www.livenation.se, www.ticnet.se

Telefon: 0771-70 70 700771-70 70 70 (Ticnet), 031 - 81 10 20031 - 81 10 20 (Got Event Biljett)

Kassa: Scandinaviums biljettkassa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.