Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Rosén har bjudit in Iron Maiden till sin releasefest.

Så hoppas Magnus Rosén locka Maidens fans

Förre Hammerfall-basisten Magnus Rosén är aktuell med en ny soloplatta. På fredag har han releasefest i Göteborg och då hoppas han kunna locka dit Iron Maidens fans.

– Jag tror det kan finnas intresse. Det är nog många som känner igen mig från Hammerfall, säger Magnus Rosén.

För nio år sedan lämnade Magnus Rosén den svenska hårdrocksgruppen Hammerfall. Sedan dess har han spelat in flera soloalbum och turnerat på egen hand. Nu släpper han skivan "The World Changes", där han samarbetat med flera kända namn. Med på skivan finns bland annat den gamle Black Sabbath-sångaren Tony Martin, Hammerfall-trummisen Anders Johansson och Carolina Sandgren från Göteborgsoperan.

– Det är ett vackert album, som är inspirerat av 1700- och 1800-talsmusik. Det är bas och flygel som står i centrum på hela plattan, säger Magnus Rosén.

Magnus Rosén är också nyligen hemkommen från en turné i Kina, där han tyckte att han fick ett fantastiskt mottagande. 

– Ja, verkligen. Det kändes som att det finns en möjlig framtid där. Jag håller på att se över hur jag kan lansera mig mer där, säger han.

Fredagens releasefest hålls på Gothia Towers, bara timmar innan Iron Maidens spelning på Ullevi. Magnus Rosén har bjudit in alla Iron Maiden-medlemmarna till releasefesten. Huruvida de dyker upp eller inte vet han inte än. 

– Framför allt hoppas jag att det kommer många fans, säger han.

Och även om den nya plattan har ett mer stillsamt sound så har Magnus Rosén inga planer på att sluta spela hårdrock.

– Nej då, jag är redan igång och lirar med heavy metal-band från Brasilien. Det känns otroligt spännande.