Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Så har du aldrig sett Mello-stjärnorna

Jessica Andersson, Andreas Johnson och Kee Marcello gör 80-talsshow.

Skamlös nostalgi och en hitparad med största låtarna från hårdrockens mest underhållande årtionde. Så låter upplägget för krogshowen Rock of 80´s. 
Kee Marcello låter fingrarna vandra över gitarrhalsen och ut ur förstärkarna glider introt till Guns 'n' Roses Sweet child of mine. Lite senare är hela ensemblen uppe på scen och ger sig hän i Paradise city av samma klassiska band som numera har återförenats och spelar på Friends arena senare i år.

Odelberg står knappt att känna igen

Lätt andfådda samlar de ihop sig själva, sina skinnbrallor, sina pudelfrisyrer och sitt smink och tar sig upp till Trädgårn's kontor för att prata om hur det är att göra tidsresan tillbaka till 80-talet.
- Det skrevs ju enorma hits under 80-talet och jag gillar att allt fick vara ganska skamlöst och lättjefullt, innan Nirvana kom och slog utan allt det där, konstaterar Andreas Johnson.
- 80-talet var bara fest och glam, plastbrallor och paljetter. Alla ville bara ha kul och fest. Helt opolitiskt och okritiskt, menar Kee Marcello 
- Jo, fast det kanske var en reaktion på att man hade Reagan och Thatcher som ledare, det kanske var lika bra att bara försöka festa innan det var försent. Lite som nu med parodin som pågår både i USA och här hemma också för den delen, noterar Andreas Johnson.

Någon samhällskritik är dock inte att vänta från Trädgårn's scen som smyckats för att ge en känsla av Whiskey a go go eller någon av de andra mytomspunna ställena på Sunset strip i Hollywood. Scener som förstås Kee Marcello har spelat på.Kee Marcello är nestorn i sammanhanget. Som gitarrist i Europe, under det svenska bandets absoluta storhetstid, har han hängt, festat och delat loger med de flesta av de band som har sin musik med i showen på Trädgår´n. Bara under den stund vi ses hinner han bjuda på en lång rad anekdoter. Inte minst showens konferencier Stefan Odelberg, som knappt står att känna igen i sin Beavies and Butthead-inspirerade peruk, lapar i sig historier om alla från Gene Simmons till Alannah Myles.

Kee spelade med Alannah Myles

Kee Marcello tävlade faktiskt tillsammans med Alannah Myles i Melodifestivalen 2007, en erfarenhet han förstås delar med Jessica Andersson, Andreas Johnson och Jakob Samuel som tävlat med sitt The Poodles. 
- Det finns helt klart likheter mellan schlagern och 80-talshårdrocken, det är extra allt och mycket hår och häftiga kläder, konstaterar Jessica Andersson. 
Precis som på Melodifestivalen blir publiken som kommer till Trädgår´n en avgörande del av föreställningen.
- Vi hoppas att publiken kommer med ett härligt humör och verkligen hänger med i alla låtar. Och man får gärna klä upp sig till tänderna i tidsenlig stil, uppmanar Stefan Odelberg.