Benjamin Ingrosso representerar Sverige i Eurovision Song Contest i Lissabon. Under onsdagen var det dags för Ingrossos första repetition i arenan. Pressbild.
Benjamin Ingrosso representerar Sverige i Eurovision Song Contest i Lissabon. Under onsdagen var det dags för Ingrossos första repetition i arenan. Pressbild.

Så gick Ingrossos första rep i Lissabon

Sveriges hopp under Eurovision Song Contest i Lissabon har landat. Och Benjamin Ingrosso, som tävlar med låten Dance you off, har gjort sin första repetition – med nya scenkläder.

ANNONS
|

Dagen efter ankomsten till Portugal blev det Benjamin Ingrossos tur att ställa sig på scenen i Altice arena för en första repetition.

- Repetitionen gick bra, det är ju en helt ny scen och många nya människor. Jag kände mig trygg, folk är proffsiga och det låter bra med min grymma kör, säger Benjamin Ingrosso.

Samtidigt kan allt från kameraklippning till dans och sång förbättras inför semifinalen, förklarar han.

ANNONS

- Men vi har ju tid på oss för att kunna göra det.

Nya scenkläder, som påminner om det som Ingrosso hade på sig under Melodifestivalen, har han med sig till Lissabon.

- Vi har en outfit som jag har börjat repa i, och den känns bra, säger han.

Nu väntar flera repetitioner, spelningar, intervjuer och utflykter i den portugisiska huvudstaden.

- Det känns verkligen som att allt börjat rulla igång nu, folk är så taggade, säger han.

Sverige tävlar i den andra av två semifinaler på torsdag nästa vecka. Om Benjamin Ingrosso säkrar en finalplats får han vara med på scenen när Eurovision Song Contest avgörs den 12 maj.

ANNONS
TT

Fakta: Benjamin Ingrosso

Född: 1997 i Stockholm.

Familj: Han är son till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso, samt bror till Bianca Wahlgren Ingrosso och Oliver Wahlgren Ingrosso.

Bakgrund: 2006 deltog han i Lilla Melodifestivalen och vann. 2014 tävlade han i "Let's dance" och tog hem segern även i den tävlingen. Han har också spelat Lillebror i Oscarsteaterns uppsättning av "Karlsson på taket".

2017 deltog han för första gången i Melodifestivalen, och gick till final. Väl där slutade bidraget "Good lovin'" femma.

I år gick han hela vägen och vann Melodifestivalen med "Dance you off". Han ska nu representera Sverige i Eurovision Song Contest i Portugal där han tävlar i den andra semifinalen som avgörs den 10 maj.

ANNONS