Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/15

Så firar Göteborgsklubben 5-årsjubileum

Göteborgsklubben Pustervik firar fem år, och bjuder in till fest. – Vi gör helt enkelt en Göteborgskväll, och vill visa att vi är glada över att vara just i Göteborg, säger arrangören Johan "Red top" Larsson.

I kväll firar Göteborgsklubben Pustervik femårsjubileum. Då utlovas en Göteborgsdoftande fest för klubbens mest inbitna besökare. 

– Vi gör helt enkelt en Göteborgskväll, och vill visa att vi är glada över att vara just i Göteborg. Istället för att springa efter stora artister vi haft tidigare vill vi bjuda på ett kalas för de som ser Pustervik lite som ett hem, säger arrangören Johan "Red top" Larsson.

LÄS MER: Nu växer Göteborgsklubben

Under kvällen kliver countryartisten Sarah Klang upp på scenen, och följs sedan upp av Franska Trion och Karaokebandet. 

Fem år senare

2012 lade Pusterviksteatern ner sin verksamhet och istället öppnade klubben Pustervik upp i samma lokaler. Under dessa fem år har det bjudits på artister som Kendrick Lamar, Beck, In Flames och Silvana Imam. Ambitionen har hela tiden varit ett brett utbud av musikaliska stilar. 

–  Tanken är att man ska kunna se ett av sina favoritband hos oss, oavsett genre. Jag behöver inte älska varenda spelning, för det är inte jag som ska dit och lyssna, säger Johan Larsson. 

Vilken är din drömbokning? 

– Emmylou Harris är en absolut en av dem. Men det hade ju varit väldigt roligt om Håkan Hellström beslutade sig för göra jäkligt spretig och häftig julshow i december, under femton kvällar eller så. Han kan ta ut svängarna, och det hade ju varit något nytt och annorlunda.

LÄS MER: Jedi Mind Tricks om Göteborgspubliken: "Galen"

Johan "Red top" Larsson menar dock att hans önskemål inte är det viktigaste i sammanhanget. Och att det istället är mer intressant när de lyckas bredda sin målgrupp.

– Jag är 50 år och det är nästan viktigare vad mina yngre kollegor önskar sig. När vi till exempel hade Silvana Imam här, och jag ser att majoriteten av de som står längst fram vid scenen är unga tjejer så blir jag stolt. Det är beviset för ett bra samarbete.

Klicka dig igenom bildspelet här ovanför för att se ett utbud av de artister som spelat på Pustervik de fem senaste åren.