Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Så blir vädret under festival-veckan

Med undantag för en liten värmepuls på tisdagen så blir vädret fortsatt ostadigt under nästa vecka, och under Way Out West blir det regnigt. – Det enda som är säkert är att det blir ostadigt väder, säger meteorologen Erik Rindeskär.

Det ostadiga vädret ser ut att hålla sig sig. Blåst, åska och regn väntar den närmsta veckan och det ostadiga vädret ser ut att hålla i sig även under festivalen Way Out West nästa helg.

LÄS MER: Regn och lerkaos har drabbat festivalen

Värmepuls på tisdagen

Måndagen inleds med lite sol men molnen sveper snabbt in och stannar kvar hela dagen, men inget regn och den kraftiga vinden avtar något. Tisdagen ser ut att bli veckans enda dag med fint väder med den här sommarens mått mätt. En liten puls av värmen i Sydeuropa gör sig påmind här uppe i norr.

– Under tisdagen blir det växlande molnighet med temperaturer upp mot 20 grader. Värmen från Sydeuropa tar sig inte upp till Sverige långvarigt men det kommer en liten puls därifrån under tisdagen.

Ostadigt väder på Way Out West

På onsdagen så kommer regnet tillbaka och det håller i sig under hela torsdagen då festivalen Way Out West sätter igång i Slottsskogen i Göteborg. Väderprognoserna inför festivalen är dock just nu osäkra.

– Det enda som är säkert är att det blir ostadigt väder. På fredagen verkar det bli växlande molnighet med regnskurar och under lördagen ser det ut att bli molnigt och regnigt, säger Erik Rindeskär och fortsätter:

– Temperaturerna kommer ligga mellan 15 till 19 grader. Just nu inget är stort regnoväder på väg, men under helgen finns en liten risk för åska.

Lerkaos från förra året

Förra året var det fullständigt lerkaos under festivalen, då arrangören Luger inte använt förebyggande åtgärder som tidigare år. När det har varit kraftiga skyfall under tidigare upplagor av festivalen har man låtit personal strö sågspån och träflis i gyttjan för att vattnet ska sugas upp. 

Det resulterade i att förra årets upplaga av festivalen blev ett ler- och regnkaos. 

"Dumt att stå och veva med näven"

Hur håller man sig torr på festivalen?

– Det kan vara bra att säkra upp med en poncho, stövlar kan man också ha. Om det åskar är det dumt att stå och veva med näven i luften, när det är åska så ska man hålla sig så liten som möjligt.