Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Säregna röster möts i Skellefteå

Lejonet och Ugglan. På lördag framför två säregna röster sina bidrag i Melodifestivalens tredje deltävling. För Caroline af Ugglas blir det tredje gången hon deltar, medan Janet Leon gör sin debut.

Även om Janet Leon debuterar i Melodifestivalsammanhang och blott är 22 år gammal är hon ingen duvunge. Hon inledde sin sångkarriär redan som tolvåring och har bland annat hunnit med att åka på USA-turné med tonårspopgruppen "Play" och vara med i tv-serien "Made of Sweden" där bland andra Laila Bagge Wahlgren hjälpte henne i karriären.

Men Melodifestivalen är det största hittills tycker hon.

-Det känns jättestort. Det är sällan man får en sådan möjlighet att synas och nå ut till folk på hemmaplan. Jag har peppat så mycket och nu känns det som att det är dags, säger Janet Leon till TT Spektra.

Måste stämma

Det är inte första gången hon fått erbjudandet om att ställa upp. Tidigare har hon tackat nej för att låtarna inte känts rätt, men med Fredrik Kempes och Anton Malmberg Hård af Segerstads "Heartstrings" klaffade allt.

-Det måste kännas som en själv och det gör det verkligen. Det är kul att göra en känslosam fast samtidigt glad låt.

Sitt nummer beskriver hon som "passionerat" och "starkt", men huruvida det kommer ta henne vidare i tävlingen vill hon inte spekulera i.

-Det vore jättekul att gå så långt det går men jag tänker verkligen inte i de banorna. Man vet aldrig med Melodifestivalen.

Bredare publik

En som däremot vet hur det är att vara med i Melodifestivalen är Caroline af Ugglas som nu ställer upp för tredje gången.

-Jag hade skitkul första gången, ännu roligare andra gången och jag hoppas att jag ska få minst lika kul den här gången. Det är avslappnat fast det är full fart, och alla gör sin grej fast man gör det på något sätt tillsammans.

Caroline af Ugglas släpper ett nytt album i mars och det är ett av skälen till varför hon ställer upp i Melodifestivalen. Efter att hon kom tvåa 2009 med "Snälla, snälla" märkte hon att hon fick en bredare publik.

-Innan jag skrev på svenska var jag svårförstådd och underground. Sedan började jag sjunga på svenska och det hände extremt mycket i och med "Snälla, snälla". Sverige är ett litet land så ska man försörja sig på att sjunga på svenska gäller det att några lyssnar.

Inte heller af Ugglas vill spekulera i sina chanser men medger att hon blir besviken om hon åker ut.

-Det är klart att jag skulle vilja känna hur det känns att gå direkt till finalen för det är den enda känslan jag inte har upplevt. Och jag skulle tycka att det vore lite ledsamt om jag fick sluta redan nu. Det är kul det här och jag vill vara med igen.