Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den ryske parlamentsledamoten Vitalij Milonov anser att "Skönheten och odjuret" kan klassas som gay-propaganda. Arkivbild.

Ryss anklagar Disney för gay-propaganda

Den kommande filmen "Skönheten och odjuret" har blivit omtalad på grund av Disneys första utpräglade gay-scen någonsin. Det har fått en rysk politiker att ilskna till.

Den ryske parlamentsledamoten Vitalij Milonov uppskattar inte den kommande Disney-filmen "Skönheten och odjuret". Orsaken är den gay-scen som filmens regissör Bill Condon har utlovat.

Milonov, som representerar partiet Enade Ryssland, tycker att filmen kan klassas som gay-propaganda. I ett brev till kulturministern Vladimir Medinskij, vilket den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti har tagit del av, kallar Milonov filmen för "uppenbar, skamlös propaganda för synd och perversa sexuella relationer".

Milonov vill att kulturministern överväger att filmen förbjuds helt i Ryssland, innan den går upp på biograferna.

2013 klubbade Ryssland igenom en lag som förbjuder propaganda bestående av "icke-traditionella sexuella relationer" och riktar sig mot minderåriga. Den gången var Milonov en av de drivande krafterna bakom förslaget.

Den homosexuella rollfiguren i filmen är antagonisten Gastons hjälpreda Le Fou, spelad av Josh Gad, men regissör Condon vill inte gå in på exakt hur scenen ser ut.

Under gårdagen rapporterade Variety att en biograf i Alabama, USA, har valt att inte visa filmen, med hänvisningen "Vi är först och främst kristna".