Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rydé tar revansch - med en Allram-utväxt

KRÖNIKA: Anne-Lie har murrig boa som liknar en abnorm utväxt på SVT-maskoten Allram. Men GP:s musikkrönikör Johan Lindqvist tror ändå att hon går vidare.
NÄR VI SKA in i pressrummet fastnar vi i en hel skolklass som haft skridskotimme. Växjö har nämligen placerat representanterna för den tredje stadsmakten i ett litet kyffe inne i ishallen. Normalt sett är det här Växjö Lakers tränar och spelar och jag parerar en av nioåringarnas boardingförsök samtidigt som två av de små smålänningarna blandar ihop min reporterkollega med Anne-Lie Rydé.

Men vi lyckas ändå tränga oss in till skrivborden och sponsorkaffet. Kidsen vill inte ha några Rydé-autografer.
Så pajar ljudet i pressrummets monitorer. Det dröjer inte länge innan termostaten också ballar ur och sedan är det lika kvalmigt varmt inne som det är svinkallt ute. Det kostar på att vara schlagerkorre i Småland.
Då har vi dessutom redan kört över tjugo mil genom snömodd och gran-plockepinn, stormen var verkligen massiv, innan vi kom fram till Smålands fotbolls-Mekka. Bara för att få se Anne-Lie bli mer eller mindre strypt av sin egen boa.

SOM BEKANT ÄR det ju viktigt att ha ett visuellt trick för att lyckas i festivalen. Herreys hade sina guldskor, Lena PH sitt vita mickstativ. Pontare ... ja, ni vet.
Anne-Lie har en superlång boa, murrigt brun som om den vore en abnorm utväxt på SVT-maskoten Allram, som hon lindar runt höfter, barm och hals innan den dras iväg med hjälp av kamerabommen. Det är ett under att inte schlagerdivan följer med i rycket.
Men klarar Rydé bara livhanken så lär hon ha alla chanser att gå vidare till finalen i Globen. Hon gör ännu en klassisk schlagerdänga och med en bättre låt men sämre motstånd än i fjol vore det konstigt om hon inte fick sin revansch.

HINNER ÄVEN GENOMLIDA rent ut sagt bedrövliga B-Boys International feat. Paul M och efter det vet jag hur man låter och ser ut när man vuxit sig för gammal för fritidsgårdens talangjakt och bara kan hoppas på sunkiga nattklubbsgig i Överlida och andra hotspots.
Kan också konstatera att Mathias Holmgren inte håller måttet som artist, oavsett låt, och att Nanne Grönvall har någon slags märklig schlagerkraft som hon nu använder i en tjatig men därmed ruggigt lättbegriplig låt. Mölnlycke-Caroline däremot. Hon kommer att få det tufft.
I dag ska jag se om det går att hyra grillor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.