Rulltårtekaos hos kändisbagarna

En gladiator, en fysiker och en curlingmästare finns bland de tävlande i fjärde omgången av "Hela kändis-Sverige bakar". Redan i rulltårtsutmaningen blir det kaos.

ANNONS
|

Programledaren Tilde de Paula Eby är tillbaka vid Taxinge slott tillsammans med mästerbagaren Johan Sörberg och småkaksdrottningen Birgitta Rasmusson i juryn. Här ska Anders Bagge, Elisabet Höglund och fem andra kändisar avslöja sina bakningstalanger i tv-tävlingen.

Tilde de Paula Eby som i höstas fick tv-priset Kristallen i kategorin årets kvinnliga programledare, har lett "Hela Sverige bakar", "Hela Sverige bakar junior" samt den aktuella spinoffen "Hela kändis-Sverige bakar" i fem år nu. Hon ser en skillnad mellan kändisbagarna och de andra tävlande hemmabagarna:

- Hemmabagarna är mycket duktigare! Haha, nej kändisarna är också duktiga. Skillnaden är att det betyder mycket mer för hemmabagarna, för dem förändras hela livet och de får chansen att jobba med sin största passion. Jag tror att juryn tycker att hemmabagarna är strået vassare än kändisarna, säger hon.

ANNONS

I premiären, som sänds den 15 maj i TV4, är temat dessert. I första baket går det lugnt till, men när det är dags för rulltårta i den tekniska utmaningen får flera av de tävlande problem.

TT

De tävlar i "Hela kändis-Sverige bakar"

Anders Bagge. Låtskrivare, musikproducent och tv-profil känd från "Idol". Aktuell med tv-serien ”Bagges hemlösa hundar” i Sjuan.

Anette Norberg. Före detta curlingmästare. Har bland annat varit med om att ta två OS-guld, tre VM-guld och sju EM-guld.

Elisabet Höglund. Journalist känd från SVT och Sveriges Radio, kvällstidningskrönikör. Har tävlat i "Let's dance" och "På spåret".

Cecilia Ehrling Danermark. Tävlingsdansare känd från "Let's dance", där hon har tagit sina danspartners till seger fyra gånger.

Johan Östling. Skådespelare känd från Ulf Malmros filmer och serier, bland annat "Smala Sussie" och "Bröllopsfotografen".

Patrik Norqvist. Tv-känd fysiker som har medverkat i bland annat "Plus", "Boston tea party" och "Fångarna på fortet".

Aris "Phoenix" Sanchez. Muskelpaket känd från TV4:s "Gladiatorerna", där han har varit med som gladiatorn Phoenix sedan 2001.

ANNONS