Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roy: Har aldrig sagt att jag ÄR Hugo Rask

– Jag fattar inte grejen, jag fattar inte intresset för detta. Det är nästan så att jag tycker det är lite löjligt. Roy Andersson hoppas att Hugo Rask-gate snart är över.

Vi ses i hans hyreshusstora studiokomplex mitt i Stockholm för att prata om filmen En duva satt på en gren och funderade på tillvaron som har Sverigepremiär på Stockholm Filmfestival på söndag.

Mer om den läser ni i GP på just söndag, men för att få det avklarat: ja, vi pratade om Roy Andersson som en eventuell Hugo Rask i Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande.

En kulturstorm som vint ordentligt under de senaste veckorna. I ett vattenglas menar en av huvudpersonerna själv.

- Jag är i det närmaste chockad över att det kan vara ett sådant intresse över denna obetydliga grej. Lena är en väldigt bra författare och jag har aldrig velat göra henne illa alls, säger Roy Andersson.

Han har själv inte läst boken, något han menar att många tagit illa vid sig av att han inte gjort, men han säger också att han aldrig sagt att han ÄR Hugo Rask.

- Jag har sagt att många kommer fram och säger att det verkar som att det är jag som är Hugo Rask och visst, säger jag. Det kan säkert stämma. För det är ju sant att vi hade en affär ett tag.

För Roy Anderssons del är allt utagerat, det var det egentligen redan från början, och han är mest glad för att allt snack inte skymt det faktum att En duva satt på en gren och funderade på tillvaron går upp på bio i nästa vecka.

- Jag hoppas att det rinner över snart.

Läs mer: Roy Andersson: ”Jag är Hugo Rask”

Recensioner: Lena Andersson | Egenmäktigt förfarande

Lena Andersson | Utan personligt ansvar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.