Rosenfeldt i Folktoppen

ANNONS
|

Borås är klart överrepresenterat i höstens upplaga av Folktoppen. Programmet, som med hjälp av svenska folket listar allt möjligt inom nöjesvärlden, leds i höst av två exilboråsare. Förra säsongen hade "hussångerskan" Shirley Clamp sällskap av Jovan Radomir och David Bexelius. Nu har två blivit en - Hans Rosenfeldt.

- Det har gått förvånansvärt fort att lära känna Shirley. Vi är väldigt lika och har samma humor. Kanske för att vi är från Borås, säger Hans Rosenfeldt.

I höst kommer det att bli mer fokus på Hans Rosenfeldt som programledare. Mindre virrigt och mer roligt än sist, är det tänkt.

- Det blir mer utrymme för improvisation och tid för galna saker i studion, säger Hans Rosenfeldt.

ANNONS

Hur känns det att få ta ett steg bakåt, Shirley?

- Det är bara skönt. Så var det tänkt från början. Jag skulle mest sjunga, men förra säsongen blev det mycket så att jag kom in och sa "heeejsan!" hela tiden. Nu blir det tryggt att få luta sig mot Hans, säger hon.

I premiärprogrammet den 19 augusti ska man få fram tidernas svenska humorprogram.

- Min egen favorit är Lorry. Och Nile City, säger Shirley Clamp som allra mest ser fram emot sista programmet när dokusåpadeltagare ska inta studion.

Hans Rosenfeldt var fram till årsskiftet nöjeschef på SVT Fiktion. Men han tror inte att det påverkade att han fick det här jobbet.

- SVT har inte råd att kompisanställa programledare. Men visst är det en fördel att känna mycket folk i branschen.

1. Tidernas svenska humorprogram

2. Bästa kvinnliga artist

3. Underligaste TV-underhållning

4. Världens roligaste man

5. Bästa svenska barnprogram

6. Bästa manliga artist

7. Sveriges roligaste kvinna

8. Mest minnesvärda dokusåpadeltagare.

ANNONS