Rosa mannens Youtube-kanal tillbaka efter nedstängningen

Förra veckan stängdes plötsligt den kultförklarade Youtube-kanalen ”Rosa mannen” ned på grund av en anmälan om upphovsrättsintrång. Efter protester från följarna är nu kanalen tillbaka igen.

ANNONS

Det blev bara en tillfällig nedstängning för Youtube kanalen ”Rosa mannen”. Efter att GP uppmärksammat att Youtube stängt ned kanalen som en reaktion på att representanter för Nent-gruppen och TV3 lämnat in anmälan om upphovsrättsintrång spred sig nyheten snabbt.

Media rapporterade och protestlistor skrevs under av kanalens följare och fans. Många av de 21 000 prenumeranterna menade att det var en kulturskatt med tusentals gamla klipp från den svenska populärkulturhistorien som var borta.

Tackar sina följare

På tisdagsmorgonen var så plötsligt kanalen ”up and running” igen. Youtube hade valt att släppa spärren.

”Tack alla underbara vänner som har mailat till Nent och alla som skrev under protestlistan med en underskrift och tack för all support jag fått. Ni är underbara. Tack tack”, skriver ”Rosa mannen” på sin Facebook-sida.

ANNONS

”Rosa mannen” berättar för GP att de anmälda klippen nu är borttagna.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS