Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rolf Lassgård om familjehemligheten: "Ett tomrum"

I kvällens avsnitt av Hellenius hörna berättar Rolf Lassgård om familjehemligheten han fick reda på när han var 30 år. - Det finns ett tomrum inne i mig, säger han i programmet.

När Rolf Lassgård, 61, var trettio år fick han reda på att han hade en annan pappa än den han var uppvuxen med.

- Jag reagerade nog, "jaha, då förstår jag". Det var inte något hemskt i det utan det var bara en slags aning om något som fanns djupt inne i mig. Jag var ju uppväxt med en brorsa som var 1.70 lång och hade brunt lockigt hår och ingen var så lång som mig och sådana där saker, säger Rolf Lassgård i Hellenius hörna. 

Växte upp i Jämtland

Lassgård växte upp i Östersund i Jämtland och beskriver uppväxten som trygg och bra och med drömmar om att bli bonde. I stället hamnade han på teaterskolan i Malmö, där han kom in på första försöket.

- Jag tror inte att jag hade kommit in tio år tidigare eftersom jag såg ut som jag gjorde, säger han i programmet och berättar att han kände sig obekväm och skämdes över sin kropp. 

- De gav sig på mig för min stora kropp som jag bara ville gömma. Jag ville inte synas utan skulle räta ut den och jobba bort norrländskan, säger han i programmet. 

En lättnad

När Rolf Lassgård fyllt 30 fick han reda på att han hade en annan pappa än den han var uppvuxen med. Han beskriver beskedet som att polletten äntligen trillade ner. Både kroppen, längden och hårfärgen som skiljde sig från de andra i familjen.

Men det dröjde några år innan Lassgård tog mod till sig och hörde av sig till sin biologiska pappa.

- Det var helt magiskt, säger Rolf i programmet.

Första mötet var en kvart innan han skulle gå upp på scen för en fem timmar lång föreställning. Efter ett snabbt "tjena" fick han gå upp och ställa sig på scenen. Efter föreställningen fick han äntligen tid till att sätta sig ner och prata med sin biologiska pappa för första gången.

- Det var jättetrevligt, vi köpte hämtpizza och satte oss ned och pratade. Efter det hade vi en lång bilfärd hem. Sedan var det en relation som sakta började växa fram och har fortsatt att växa.

"Finns ett tomrum"

Men känner du dig inte berövad på hela barndomen?, frågar programledare David Hellenius Rolf Lassgård i programmet. 

- Nej, för jag hade en bra barndom . Med en pappa som jag trodde var min pappa, säger han och fortsätter:

- Det tänkandet leder inte till någonting. Men det ska jag säga att i mig så finns det ett tomrum någonstans där inne som naturligtvis handlar om det här.

Hellenius hörna sänds på TV4 20.00 på söndagar. 

Rolf Lassgård är just nu aktuell med filmen "En man som heter Ove" som gör succé världen över. 

LÄS MER: Rolf Lassgård nominerad för Ove-roll