Sister Sin fick sin plats i spelprogrammet genom Myspacetävlingen Nordic Challenge.
Sister Sin fick sin plats i spelprogrammet genom Myspacetävlingen Nordic Challenge.

Rock, sol och rekord

ANNONS
|

- Det är väldigt torrt i marken och risk för att det blir extremt dammigt, så vi har köpt in massor av salt som vi ska hälla ut på området för att binda dammet så gott det går, berättar presstalesmannen Martin Forssman.

Solen ska skina alla fyra dagarna, och eftersom det nästan inte finns någon naturlig skugga på området får besökarna hålla till godo med den som skapas av scener och öltält. Men att döma av färgen på alla bara överkroppar har de flesta kommit ihåg solskyddet, och en frisk vind lättar upp värmen.

Ett av de första banden att spela under festivalens andra dag var göteborgska Sister Sin, som turnerat med W.A.S.P., albumdebuterar i höst och fått sin plats på festivalen genom vinna Myspacetävlingen The Nordic challenge.

ANNONS

- Att få spela här - vi är ju här varje år - det var fantastiskt, Och att dessutom ha vunnit över 2 500 band ... säger sångerskan Liv Jagrell.

Däremot blev hon och många andra besvikna då Sebastian Bach ställde in på grund av ett försenat flyg.

- Det var min festivalhöjdpunkt, jag är jättebesviken. Mina föräldrar skulle också sett honom, han är en av mina största influenser, säger Liv Jagrell.

Annars har festivalens två första dagar flutit utan missöden, med storpublik för bland andra Disturbed, och väntan på Judas Priest samt fredagens och lördagens stora stjärnor Def Leppard och Poison.

ANNONS