Robin Bengtssons lyxiga klädbyte

Den här gången ska ingen kalla honom Dressmann. Robin Bengtsson från Svenljunga har med sig två skräddarsydda italienska kostymer till Kiev.

ANNONS
|

Det var en Oscar Jacobson-kostym som Robin Bengtsson hade på sig när han sjöng hem vinsten i Melodifestivalen. Det hindrade inte Twitter från att skämta om att han och bidraget påminde om reklam för den lågprisprofilerade herrbutiken.

”Är lite förvirrad nu men vann just Dressman-reklamen årets Mello?” skrev till exempel författaren och komikern Jonas Gardell.

Har investerat i skräddarsydda kostymer

Robin Bengtsson är alldeles för slipad för att klaga på retfulla kommentarer på sociala medier, men han går igång lite på frågan om han ska ha samma kostym i Eurovision.

- Nej, nu har jag faktiskt sytt upp två kostymer hos en skräddare i Neapel. De är i lite glansigt kashmirtyg, en turkosblå och en ceriselilarosa, säger Robin Bengtsson till GP.

ANNONS

Så nu ska ingen kunna kalla dig Dressman?

- Nej, hehe.

I övrigt är numret sig likt. De fem rullbanden skickades till Kiev en hel månad i förväg för att säkert vara på plats inför repetitionerna. Robin Bengtsson och hans dansare kommer att inleda framträdandet (ja, faktiskt hela Eurovision då Sverige har startnummer ett) ute i kulisserna och sedan promenera upp på den stora scenen i International Exhibition Centre i Kiev.

Problem att knäppa den nya kavajen

På repetitionerna har Robin Bengtsson haft vissa problem att knäppa den nya kavajen, något han måste klara av på några sekunder medan en dansare håller hans mikrofon.

En minut in i låten ska han knäppa upp kavajen igen. Lika svårt det.

-Jag får ta med den till hotellet och öva i kväll. Men det är inget stort problem, säger han till Aftonbladet på presskonferensen efter torsdagens repetition.

På tisdag tävlar han för Sverige i den första semifinalen. Sändningen startar klockan 21.00 på SVT1.

LÄS MER:På söndag kan du läsa en stor intervju med Robin Bengtsson i pappers-GP och på www.gp.se.

ANNONS