Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Robin Bengtsson: Jag var nog lite övertaggad

Jodå. Det jämrans rullbandet som strulat tidigare hackade igen. Men Robin Bengtsson och hans dansare tog ändå Sverige till final.

Det är en påtagligt nöjd Robin Bengtsson som pustar ut med ett platsglas öl i handen efter semifinalen i Kiev.

- Vem som var först att gratta? Ingen aning jag har tappat bort min telefon, så jag har inte hunnit prata med nån, säger han och ser inte det minsta bekymrad ut.

Hur gick det med rullbandet som strulade på genrepet?

- Det stannade faktiskt i livesändningen också, om jag ska var ärlig. Men jag har så proffsiga dansare så de mörkade det.

Det är en av dansarna vars rullband har en tendens att börja hacka en bit in i låten.

- Han börjar bli van nu, så han vet hur han ska göra för att det inte ska synas. Men vi ska ta oss en titt till på det inför finalen, säger Robin Bengtsson.

Kände du av några nerver när du gick upp på scen?

- Ja, det var pirrigt, men jag gillar ju tävlingsnerven och längtar till det blir live för att känna den pulsen. Den kommer aldrig på rep eller genrep.

Vad tänkte du?

- När låten väl sätter igång tänker jag inte nånting, då är det bara att köra. Men jag hann verkligen njuta av det, det var svinkul.

"Jag var nog lite övertaggad"

Han erkänner dock att det energin nästan slog över.

- Jag var nog till och med lite övertaggad, vilket jag inte brukar vara. Jag brukar inte tända till så mycket, så jag tror att sången kanske inte var hundraprocentig. Däremot var energin grymt härlig. Det var det roligaste jag har gjort.

Hur ska du fira i natt? 

- Resten av gänget sitter nog och väntar. Jag tror att det finns en öl till som väntar på mig och lite pizza.

"Vi kommer in och livar upp stämningen"

Efter semifinalen gjordes en lottdragning där artisterna placerades i första eller andra halvan av finalen. Robin Bengtsson kommer att sjunga i den andra halvan.

- Det kändes bra. Jag har fått höra att det är det bästa. Det är väldigt många bidrag i finalen så det är nog bra att komma in sent. Förhoppningsvis är det en massa ballader innan så vi kommer in och livar upp stämningen.

Är det någon artist du sörjer att du inte får med dig?

- Det var tråkigt med Finland och Island. Vi har hållit ihop lite i Norden, så det var trist.