Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Robert Olsson ny programdirektör

Chefen för allmän-tv i Göteborg, Robert Olsson, blir ny programdirektör för nyheter och samhälle i SVT i höst: - Det känns spännande och hedrande, säger han.

Robert Olsson har lång erfarenhet av nyhetsarbete. Han har tidigare arbetat bland annat som politisk reporter på GP och varit redaktionschef på TV4 Göteborg. 2002 kom han till SVT som redaktionschef för Västnytt. Nu är han allmän-tv-chef i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Från och med den första september byter han position och blir ny programdirektör för nyheter och samhälle SVT. Den posten har Jan Axelsson i dag, som också är chef för SVT:s programsekretariat.

SVT:s vd Eva Hamilton är mycket nöjd med valet av efterträdaren:

- Robert är en nyhetsmänniska i dess bästa bemärkelse. Han har också lång erfarenhet av att vara ansvarig utgivare, säger hon.

Robert Olsson blir inte ensam om att leda programarbetet. Det gör han tillsammans med Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud, och Martin Österdahl, programdirektör för allmän-tv och sport.

- SVT:s nyhets och samhällsprogram har en oerhört stark ställning det svenska medielandskapet och våra program har hög trovärdighet. Digitaliseringen har förändrat tittarnas sätt att uppdatera och informera sig. Det känns spännande, hedrande och ansvarsfullt att ytterligare få utveckla den viktiga nyhets- och samhällsjournalistiken, säger han.

Du har haft flera en rad olika ansvarsområden hos dina arbetsgivare. Varför?

- Ja, det stämmer. Det beror nog på att jag är nyfiken och inte har ett utvecklat tålamod. Men jag har varit trogen min arbetsgivare och arbetat i många år hos bland annat TV4, SVT och GP.

Egna favoritprogram?

- Jag är en nyhets- och samhällsprogramnörd. Tittar gärna på Debatt, Uppdrag Granskning men också dokumentärer och drama-serier som Downtown Abbey.

Flytt till Stockholm?

- Min hustru arbetar i Göteborg så jag kommer att ha dubbla bostäder.

Fira det nya jobbet?

- Jag går nog och tar en öl på en sportbar i kväll och tittar på cup-matchen mellan Helsingborg och IFK Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.