Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regissören Ridley Scott har imponerats av några gymnasieelevers tolkning av hans film "Alien". Arkivbild.

Ridley Scott sponsrar skola efter "Alien"-pjäs

En skolföreställning av science fiction-rysaren "Alien" har golvat halva internet – och nu även originalfilmens regissör Ridley Scott. Scott skriver i ett brev till eleverna att han skickar pengar för att sponsra en extraföreställning.

Uppsättningen, som gjorts av studenter på North Bergen High School i New Jersey, fick stor uppmärksamhet när klipp från föreställningen postades på Twitter av personer som sett pjäsen.

Eleverna hade nämligen gjort de avancerade kostymerna själva, helt i återvunnet material. Det utomjordiska monstret imponerade särskilt på Ridley Scott, som nu författat ett brev till teatereleverna, rapporterar Deadline.

"Begränsningar är ofta det som skapar bäst resultat, eftersom fantasi och beslutsamhet kan överbrygga svårigheter och bestämma vägen framåt – alltid", skriver regissören.

Han föreslår även att skolan ska försöka sig på att tolka hans film "Gladiator" från 2000 nästa gång. Scott skriver att han fört över en summa pengar för att eleverna ska kunna uppföra en extraföreställning av "Alien".

Även filmens huvudrollsinnehavare Sigourney Weaver har skickat en hälsning till eleverna via Twitter och applåderat initiativet.

- Av det lilla jag sett så är jag otroligt imponerad. Speciellt monstret såg väldigt verkligt ut, säger skådespelaren.

I år är det 40 år sedan "Alien" hade premiär.