Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Revydags för Claes Månsson

En anrik teaterscen, en hashtag och en Jessica Andersson som hittat en ny karriär. Det är några av ingredienserna när "#Revyn" sätts upp på Lisebergsteatern.

Allting började med kärlkramp. Inför premiären av föreställningen "Campa i klaveret" blev Siw Carlsson akut sjuk. Hon ersattes av Annika Andersson, som genast fann huvudrollsinnehavaren Claes Månsson. De två gick sedan och såg krogshowen "R.E.A." tillsammans och konstaterade att de skulle vilja göra den sortens humor igen.

Premiär i Göteborg

Resultatet blev "#Revyn", som har premiär på Lisebergsteatern i Göteborg 31 januari.

-Det görs för lite revy, det är en jävla bra teaterform, säger Claes Månsson när TT träffar honom under repetitionerna. Jag jobbade med Björn Gustavsson den äldre under några år på Maximteatern. Han sa alltid att revy är underskattat. För där kan man alltid hoppas på att nästa nummer blir bättre. Och det ligger mycket i det, ibland är man på teater och fem minuter in i pjäsen inser man att det är kört. Då sitter man där och har fyra timmar kvar, det är inte så kul.

Modernare revy

Föreställningen ska spelas under hela våren på Lisebergsteatern, som är en scen med lång revyhistoria. Här har både Sten-Åke Cederhök och Hagge Geigert spelat revy, men Annika Andersson hoppas att en ny publik nu ska hitta till Lisebergsteatern.

-Vi ville göra en revy fast i en modernare tappning på något sätt, säger hon. En del tänker att revy är gammalt och mossigt, men det är ju helt fel. Så vi tänkte att om vi lägger till en hashtag i namnet visar vi att det är en modern revy. Det vore ju fantastiskt kul om lite yngre folk hittade hit.

Spelar sig själva

I revyn spelar skådespelarna sig själva, och det genomgående temat är att de tävlar i vem som är mest känd - bland annat genom att jämföra vem som har varit med flest gånger i "Doobidoo". Den tävlingen vinner sångerskan Jessica Andersson solklart. Hon har nämligen varit med i programmet elva gånger. Men att vara skådespelare, det är något hon inte är lika van vid.

-Det här med att stå på scen och läsa ur ett manus är lite ny mark för mig, säger Jessica Andersson. Innan vi började med det här visste jag knappt vad revy var, men nu vet jag att det är superkul. Man lär sig mycket om sig själv när man står där på scenen och det tror jag att jag kan ta med mig in i mitt yrke som sångerska också. Det är inte omöjligt att jag kommer göra mer av det här senare.