Wine Mechanics till centrum
Sedan 2017 har det gjorts vin i Gamlestan, men ännu finns det många göteborgare som kanske inte tagit steget och besökt Wine Mechanics, vårt enda vinmakeri. Som tur är för alla er har de beslutat att göra det enklare för oss – de kommer till stan. Det är gamla Jerkstrands café i Stora Saluhallen som tas över och blir till vinbar med tillhörande mat – och uteservering de månader som tillåter.
”Sex år efter att de första vinerna producerades testar vi nu lyckan ute i den stora världen. I Stora Saluhallen alltså, tre stopp bort med 7:ans spårvagn. Det är spännande och lite läskigt att öppna nytt men det är på tiden att fler upptäcker våra urbana viner”, hälsar vinmakarna. Stora Saluhallen har blivit hem för många spännande mat- och dryckesstopp de senaste åren, och om allt går som det ska kan vi även njuta lokalt tillverkat vin redan före nyår.
Nygammalt i Gamlestan
Förra våren flaggade vi för att Mugg & Tilltugg i Gamlestaden tagits över av fransmannen, ostexperten och krögaren Rémi Dandoli, som tidigare gett oss både Le Comptoir och Studio Sticazzi. Då var han på g med en egen grej hälsade han, och vi kan äntligen notera att Le 20ème är nya namnet på dörren. En vinbar som också är en kvartersbistro, presenterar man sig som, och det ser precis så där sensommartrevligt ut som man tänker sig, med borden proppade av vin, ost och chark.
Chiliklubben på lördag
Är du, som så många andra (företrädesvis killar) en riktig chilifantast? Då är det mot Kronhuset du beger dig på lördag, 30 september, när Chiliklubben, årets största chili-event, går av stapeln – och ja, det kommer att arrangeras en chiliätartävling! Här kan du även köpa såser, fröer och färska frukter, och förstås utbyta tips och trix med andra entusiaster.
LÄS MER:Pasta till Olskroken och baos till Saluhallen
LÄS MER:Ny vinbar i Majorna och andra nyheter i Göteborg
LÄS MER:Spansk restaurang öppnar på Kungsportsplatsen
Anmäl dig till nyhetsbrevet GP Mat och dryck
Få tips på vin, öl och recept inför helgen och det bästa från Göteborgs restaurangliv. Ett nyhetsbrev för dig som är 25 år eller äldre.
För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.