Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Blomqvist och resten av bollaget kammade hem semifinalplatsen med hjälp av sin reptaktik. Pressbild.

Repet blev deras fall i Mästarnas mästare

Bollaget är vidare till semifinal i SVT:s Mästarnas mästare, som firar tioårsjubileum med en lagsäsong. Men de utslagna friidrottarna tyckte inte att alla delar av den avgörande matchen gick schysst till.

Efter att ha slagit ut kraftgänget i den nattduell som utgjorde förra veckans cliffhanger stod det klart att friidrottslaget skulle få tävla vidare i kvalet – där bollaget väntade. De möttes sedan i en hinderbana som blev löparen Malin Ewerlöf och längdhopparna Erica Johansson och Mattias Sunneborns sista tävling i Mästarnas mästare.

Kort efter att bollaget, som består handbollsspelaren Magnus Wislander och fotbollsspelarna Kennet Andersson och Jesper Blomqvist, drog sig in över mållinjen och utropade sin seger kom protesten från Sunneborn. Han var inte nöjd med resultatet – eller vad som avgjorde det hela.

- Jag hävdar att det inte gick rätt till, sade han i programmet.

"Ingen strategibana"

I den avgörande hinderbanan fanns ett moment där de skulle lösgöra tre vikter från ett rep. Bollagets strategi gick ut på att få bort repet utan att behöva tvinna upp det, vilket de vann en hel del tid på.

- Om vi ska förlora så vill vi förlora på rätt sätt. Det här var ingen strategibana, det var en hinderbana. Det är inte så att bollaget har fuskat – men vi följde instruktionerna och det tog längre tid, sade en märkbart irriterad Sunneborn.

Semifinal väntar

En upprörd diskussion om hur reglarna skulle tolkas uppstod, men det taktiska bollaget fick rätt när man i programmet gick tillbaka och granskade bilderna från momentet.

- Vi kan inte se att ni bröt någon regel, sade programledaren Micke Leijnegard.

Nästa vecka väntar semifinal, då bollaget får möta skidlaget och skridskolaget. Ett lag kommer att gå direkt till final och två får göra upp om den sista platsen i en nattduell.