Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Renée Nyberg leder tv-tävling om antikviteter

En Mingvas från 1300-talet eller en kallskål - vilken är värd mest pengar? I Renée Nybergs nya program tävlar deltagarna i att värdera antikviteter. "Bytt är bytt" börjar på TV4 i höst.

Karriären startade på TV4, men sedan många år har Renée Nybergs namn varit synonymt med TV3 och program som "Renées rubriker", "Blåsningen" och "Superstars". I våras blev det klart att den Kristallen-vinnande programledaren återvänder till TV4 och nu kan TT avslöja hur hennes första projekt ser ut.

Med start i höst kommer Renée Nyberg att vara programledare för "Bytt är bytt", en tävling där deltagarna skall gissa värdet på antikviteter. I varje program tävlar ett par tillsammans. En halv miljon kronor ligger i potten, men det par som gissar fel får åka hem med en femhundring.

-Intresset är väldigt stort och folk är väldigt roade av antikviteter. Vad som gör det här formatet unikt är att det inte bara handlar om att få sina saker värderade utan att det också finns en tävlingsmoment, säger Renée Nyberg.

"En extra krydda"

Med i programmet finns en expert som kommer att berätta allt om föremålen för tittare och de tävlande. Allt utom vad de är värda.

-Det är väldigt svårt och när jag testade gick det åt skogen. Man hakar gärna upp sig på värdeord som "museiföremål" eller att ryska oligarker letar efter föremålet, men det betyder inte alltid att de är värda mycket pengar, säger Renée Nyberg.

Under sin tid på TV3 gjorde hon en del mer journalistiskt inriktat arbete och många fördjupande intervjuer. Så sent som i mars sade hon i en intervju med Expressen att hon hoppades på att kunna fortsätta med det på TV4.

-I första hand är det här underhållning, men det finns också ett inslag av folkbildning. Det är ett drömprojekt för mig eftersom jag är väldigt intresserad av antikviteter och faktiskt hade en antikaffär på Söder (i Stockholm) en gång i tiden, säger hon. -Det här är inte det journalistiska projektet som jag eventuellt kommer att sjösätta på TV4 framöver.

TT: Det kommer något annat?

-Det kanske det gör, småningom.

Program liknande "Bytt är bytt" har gjorts i bland annat Storbritannien och USA, men formatet är nytt och framtaget av det svenska produktionsbolaget Mastiff. Exakt premiärdatum för "Bytt är bytt" är ännu inte klart.