Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tittarsiffrorna vid torsdagens primärvalsdebatt slog rekord.

Rekordmånga såg primärvalsdebatt

De första tv-sända debatterna inför USA:s primärval slog historiska rekord. Hela 24 miljoner tittare såg huvuddebatten med de republikanska aspiranterna till presidentposten.

Tittarsiffrorna för debatten i Fox News är de högsta som uppmätts för ett icke sportrelaterat program i kabel-tv och därmed även långt över tittarsiffrorna vid tidigare primärvalsdebatter. Motsvarande debatt inför valet 2012 sågs av 3,3 miljoner tittare.

"Fox hade 24 miljoner tittare i går kväll. Det är en absolut monstersiffra", twittrade Fox News-medarbetaren Howard Kurtz i fredags om sändningen i torsdags kväll.

Den tidigare debatten samma dag, med de sju kandidater som inte fick vara med i huvudsändningen, sågs av 6,1 miljoner tittare, enligt mätningsinstitutet Nielsen Media Research.

Debatterna sponsrades av Facebook, som meddelar att 7,5 miljoner människor tillsammans gjorde 20 miljoner debattrelaterade inlägg, kommentarer, delningar och gillanden.

Den skandalomsusade fastighetsmiljardären Donald Trump anses ha bidragit till de höga tittarsiffrorna och tog själv på sig hela äran för rekordet.

-Om inte jag hade varit med, skulle de antagligen ha haft två eller max tre miljoner tittare, sade han till CNN.

Republikanerna kommer att ha minst åtta ytterligare debatter innan de väljer vem av de 17 kandidaterna som ska slåss med Demokraterna om presidentposten.