Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rekord när 69 349 såg Håkan på Ullevi

Det blev ett publikrekord för Håkan Hellström på lördagskvällen. Hela 69 349 såg konserten på Ullevi, uppger arrangerande Live Nation. Det slår det tidigare rekordet på drygt 66 000 som Bruce Springsteen hade.

Sveriges största artist, en herrans massa gäster och en rekordstor publik. Förutsättningarna var på topp när Håkan Hellström på lördagen skrev in sig i historieböckerna inför ett fullsatt Ullevi.

Bruce Springsteens två år gamla publikrekord förflyttades snabbt till historien när Håkan Hellström under lördagskvällen tog över Ullevi för sin enda spelning i år. Och de 69 349 personer - den största publiken någonsin på en svensk konsert - som hade tagit sig till Ullevi kunde inte ha fått en bättre kväll.

Oj, oj, oj, oj, oj

Hellström, för kvällen iklädd jeansjacka, klev upp på scenen och bugade inför publiken innan han inledde konserten med "Tro och tvivel".

-Oj, oj, oj, oj, oj. Man kan gå sin egen väg, men hur tusan blev det så här? Hur känner ni till mig? Hur kan ni veta vem jag är? frågade Hellström från scenen. -Jag hoppade på en buss för 25 år sedan och trodde inte bussen skulle ta mig särskilt långt. Kanske till stan men inte längre än så. Men 25 år senare får man vara med om det här, det är märkligt. Jag ska sjunga så länge benen bara bär mig i kväll kära vänner, fortsatte Hellström från scenen dekorerats med 3D-skärmar med motiv av bland annat Göteborgs skyline makrillar och kosmos.

Omskakande år

Hellström berättade också att det varit en turbulent tid på sistone.

-Det här året har varit så otroligt omtumlande. Först med skivan för ett år sen, sen med filmen och till sist den här spelningen. Men mest omtumlande har det nog varit för min pojk, som i stället för "pappa" börjat kalla mig "Håkan Hellström". Den här låten är till honom, berättade Hellström innan han spelade "Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din".

Många gästartister

Håkan Hellström hade också med sig ett gäng namnkunniga medhjälpare på scenen. Freddie Wadling var på scenen för att låna ut sin stämma under "Dom där jag kommer från" - där han själv är omsjungen i första versen.

Under samma låt gjorde även göteborgsrapparen Kapten Röd ett kortare inspel med sin P3-hit "Ju mer dom spottar". Därefter var det Veronica Maggios tur att äntra scenen, med ett par verser i "Kärlek är ett brev skickad tusen gånger" innan hon och Hellström dundrade igång sin duett "Hela huset".

Även skådisarna från Håkan Hellström-filmen "Känn ingen sorg", Adam Lundgren och Tomas von Brömssen, fick göra ett gästspel under "En midsommarnattsdröm" som avslutades med ett långt klarinettsolo av von Brömssen.

Avslutande publikfrieri

Efter närmare två och en halv timme avslutades konsertens första akt med "Det är så jag säger det", med några insprängda verser av Eldkvarns "Kärlekens tunga". Efter att ha ropats tillbaka av ett hav av människor satte sig Hellström längst ut på scenkanten för att genomföra "Valborg". Efter ett riktigt publikfrieri i form av debutsingeln "Känn ingen sorg för mig Göteborg", "Det kommer aldrig vara över för mig" och en fyrverkeriackompanjerad "Du är snart där" avslutade Hellström kvällen med balladen "Bara dårar rusar in".

-Tusen tack för att ni kom ikväll kära vänner. Det här var min stora stund i livet, sade Håkan Hellström från scenen.

Den som inte lyckades få en biljett till Håkans Ullevispelning kommer dock kunna trösta sig på andra sätt. Inne på Ullevi filmades spelningen och flera fotografer var även på plats för att dokumentera kvällen till en kommande bok, som ska släppas hos förlaget Max Ström.