Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vlad Reiser kommer att tävla i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö – men har brutit mot dess regler om otillbörligt gynnande.

Reiser bryter mot Melodifestivalens regler

Melodifestivalen och SVT överväger att vidta åtgärder mot influencern Vlad Reiser, som ska tävla i Melodifestvalens andra deltävling i Malmö, efter att han har brutit mot reglerna och postat reklam i sitt Instagramflöde. Det avslöjar Mediepodden. Reiser, som har cirka 258 000 följare, gjorde på sitt konto reklam för en banktjänst. Reklamen låg kvar på torsdagseftermiddagen.

"Om reklamen inte tas bort så måste vi överväga åtgärder", sade Melodifestivalens projektledare Anette Helenius till Mediepodden.

Programmet visar dock att även SVT har brutit mot regeln om att inte vara "otillbörligt gynnande". De har låtit bandet Pagan fury medverka trots att det har skapats för att göra reklam åt ett datorspel. "Officiellt rockband för datorspelet Crusader kings" står det i deras presentation, vilket Anette Helenius menar är väldigt olyckligt. Texten är nu bortplockad.