Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Regnig start på Way Out West

Klassiskt Göteborgsväder öppnade Way Out West. Men trots regn behöll besökarna humöret på topp. Med artister som Alabama Shakes, Beach House och Neil Young drog festen igång på torsdagen.

Det fanns inte minsta antydan till sprickor i det tjocka molntäckte som vilade över Göteborg. På torsdagseftermiddagen slog Way Out West upp portarna till festivalen i slottsskogen. Det råder paraplyförbud på området men Shadi Keshvari, Marjan Tavallaie och Erica Peterson från Alingsås har förberett sig. Utrustade med ponchos är de redo för kvällens höjdpunkt - Daniel Adams-Ray.

-Det är skitväder, det förstör känslan lite, säger Erica Peterson och Marjan Tavallaie fyller i: -Men det är typisk festivalväder.

"Tappar trovärdighet"

Way Out West har en kapacitet på drygt 27 000 besökare, men än är biljetterna inte slutsålda och det återstår att se om årets artister lockar till ännu en knökfull festival. Adam Sonehag och Mikael Hultman från Göteborg har en endagsbiljett till torsdagen för att se Neil Young.

-Way Out West har tappat lite trovärdighet med avhoppen som kommit i sista sekund, med Azealia Banks och Solange, säger Mikael Hultman.

Neil Young avslutar

Kongolesiska Jupiter & Okwess International inledde festivalen på torsdagen. Senare höjdpunkter på programmet: Daniel Adams-Ray med material från sin kommande platta, Alabama Shakes stompiga sväng och Tame Impalas 60-talsrock.

Efter många turer beviljades syriske artisten Omar Souleyman slutligen inresetillstånd till Sverige för att på torsdagskvällen äntligen ge publiken en rejäl dos dabke, arabisk dansmusik.

Rocklegendaren Neil Young och hans band Crazy Horse är sist ut på den stora Flamingo-scenen under kvällen.