Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Regn stoppar inte housefesten

Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Steve Aoki ska få Stockholms stadion att koka. 30 000 housefantaster söker sig till Summerburst - och låter sig inte stoppas av hotande regnmoln.

Efter förra helgens soliga housefest i Göteborg når tvåstegsraketen Summerburst slutdestinationen Stockholm. Trots att regnet hänger i luften över arenan sparar inte besökarna på krutet.

-Det finns ingenting som kan stoppa oss. Inte regn eller någonting annat, säger Victor Tällö, 18, som tillsammans med kompisen Daniel Lidblom, 18, gör festivaldebut. De ser en tydlig anledning till varför Summerburst blomstrar när andra festivaler kämpar med biljettförsäljningen. -Det är sådan här musik som gäller i dag, det är den som är bäst, säger Daniel Lindblom.

Ännu bättre helg

Förra helgen lockade David Guetta, Alesso och Axwell 23 000 besökare till Summerburst i Göteborg. Arrangören Anders Boström på SPG Live var extremt nöjd västkustversionen av festivalen och tror att den kommande helgen blir ännu bättre.

-Det är några av dj:arnas hemmastad vilket gör att de är ännu mer taggade. Jag tror att vi kommer att få se mer glädje från dj-båset, säger han och oroar sig inte heller för regnet. -När det är mycket människor och så hajpade artister kan det faktiskt förhöja stämningen.

Rest över Atlanten

Samantha Ward, 26, har rest från Dallas i USA för festivalen. Hon har lyssnat på house i sju år och glädjer sig åt att den elektroniska dansmusiken är på väg att ta över världen.

-Det har varit en långsam process men jag är glad att alla får lyssna på den nu.

Samantha måste passa ett flyg hem till staterna tidigt på lördagsmorgonen och planerar att dansa hela vägen till avgång.

-Jag ska festa så länge jag kan fram till att jag måste vara på flygplatsen klockan fyra på morgonen, önska mig lycka till, säger hon och skrattar.