Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Regn och blåst hindrade inte Coldplay-fansen

Coldplay-fansen trotsade söndagens oväder för att ta sig till spelningen på Ullevi. Och de flesta av dem verkade eniga. Det är livekänslan som lockar med de brittiska arenagiganterna.

Det duggade tätt av både regnskurar och regnponchos när Coldplay-fansen tågade in mot Ullevi för att se den första av bandets två Göteborgsspelningar.

"Har alltid funnits med"

En av de som hade tagit sig fram i kön under söndagen för att se sina idoler var 16-åriga Saga Rennemo från Kungälv. Hon förklarar att hon lyssnat länge på Coldplay, men att lyssnandet blivit mer intensivt det senaste året.

– Coldplay betyder bra musik för mig. De har liksom alltid funnits med mig på något sätt. Men det här är första gången jag ser dem, säger hon.

LÄS MER: GP sänder live från Coldplay

Även mamma Therese Rennemo hade hängt med på söndagens konsert, trots att hon kanske inte var ett lika hängivet fan av just Coldplay.

– Jag lyssnar på dem lite av och till. Men mest lyssnar jag nog på Håkan Hellström. Jag gillar Fix you. Det är en bra låt med mycket känsla. Men i dag är jag mest här för Sagas skull, säger hon.

"Ett bra liveband"

Två som sett Coldplay flera gånger, och som var på plats även den här dagen, var André Stadelmann och Lovisa Florin.

– De är ett bra liveband. Min favoritlåt är Charlie Brown. Hela det albumet, Mylo Xyloto, är bäst, säger André Stadelmann.

Blandade åldrar

Kön utanför arenan var i vanlig ordning lång, och just då portarna slog upp letade sig faktiskt solen fram över Coldplay-fansen.

16-årige Simon Ek hade tagit med sig farsan hela vägen från Vetlanda för att se på konserten.

– Det är första gången jag ser dem. Jag tycker överlag att de gör bra musik med bra texter. Min favoritlåt är Everglow. Det är något speciellt med den, säger han.

Men bland besökarna fanns inte bara tonåringar. 51-årige Janne Johansson från Bålsta stod beredd i sin blå regnponcho för att se sin andra Coldplay-spelning.

– Det är ett bra liveband. Jag såg dem senast de spelade i Stockholm. Det var jättebra. Favoriten bland låtarna är Charlie Brown, förklarar han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.