Friluftsmänniskans svar på flygande Jakob. Ett paket snabbnudlar utgör basen i denna superenkla variant på den klassiska kycklingrätten. Lite jordnötter, curry och banan på det och succén är given. En rätt som värmer i vinterkylan.
4 personer
10 minuter
3 paket snabbnudlar med kycklingsmak
vatten
10 ringar torkad lök (se separat recept) eller färsk lök
1 dl torkade bananchips (se separat recept) eller
1 banan
1 tsk curry
jordnötter till garnering
Tillaga nudlarna tillsammans med lökringarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av nästan allt vatten. Blanda ner innehållet från kryddpåsarna, bananchipsen samt curry. Garnera med jordnötter. Spara inte på nötterna!
Pär och Eva torkar frukt och grönsaker i en särskild tork, en så kallad olla. Men det går utmärkt att torka banan och lök i ugnen. Gör så här: Skär lök och banan i tunna skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i 70 grader med luckan lite på glänt i cirka 8 timmar. Om du har varmluftsugn kan luckan vara stängd.